Niets is onmogelijk
Boek

Niets is onmogelijk Andries Knevel in gesprek met mensen die niet konden geloven (cop. 2010)/ [red. interviews: Alinda Rutgers, red. radiogesprekken en tekst biografieën: Boudewijn Drechsler ; foto's Gert Jan van der Tuuk]

In interviews vertellen mensen die aanvankelijk ongelovig of agnost waren, maar zich tot het christendom bekeerden, over hun beweegredenen.

Recensie

Per week verliest de Protestantse Kerk in Nederland zo'n duizend leden, terwijl ook veel andere kerken jaarlijks een ledenverlies moeten afboeken. Toch zijn er ook mensen die als atheïst of agnost tot het inzicht komen dat zij in God geloven. Knevel interviewde vijftien mensen, steeds met de vraag naar het bekeringsproces en de motieven voor deze stap. Niet alleen kerkgenootschappen aan de rechts-reformatorische of evangelische kant blijken leden te trekken, maar ook de PKN en de Rooms-Katholieke Kerk. Bij de meeste geïnterviewden blijken rationele overwegingen geen belangrijke rol te spelen in hun toewending tot het geloof. Bij een enkeling ligt dit anders. Velen hanteren termen als 'een warm bad', 'gevoel van thuis komen' en vertrouwen en beschrijven een relatie tot God. De jeugd is voor een aantal bekeerlingen bepalend; bij allen is sprake van een groeiproces, niet van een plotselinge 'krachtdadige' bekering, al is soms een schokkende gewaarwording het keerpunt. Knevel is een goede interviewer die doorvraagt op belangrijke aspecten. De enige bekende Nederlander in dit gezelschap is de auteur Willem Jan Otten. Deze interviews zijn beslist de moeite waard.

Specificaties

Nederlands | 9789043518376

Titel Niets is onmogelijk : Andries Knevel in gesprek met mensen die niet konden geloven
Auteur A.G. Knevel
Secundaire auteur Alinda Rutgers ; Boudewijn Drechsler
Type materiaal Boek
Uitgave Kampen : Kok, cop. 2010
Overige gegevens 189 p - ill., portr - 22 cm
Annotatie Uitg. in samenw. met Evangelische Omroep
ISBN 9789043518376
PPN 327092734
Rubriekscode 235.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Otten, Willem Jan ; Christendom; Bekeringen; Interviews
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Bekeringen