Overgewicht, kanker, depressie
Boek

Overgewicht, kanker, depressie hun gemeenschappelijke oorzaak & natuurlijke genezing door water : "je bent niet ziek, je hebt dorst!" (cop. 2010)/ F. Batmanghelidj, [vert. uit het Engels: G. Hidde ; red.: Eline Trentelman]

Aanwezigheid

Recensie

De auteur, een Amerikaanse arts van Iraanse afkomst, werd beroemd door zijn eerdere bestseller 'Water - het goedkoopste medicijn'* en schreef ook 'ABC van astma, lupus en allergieën'**. Het motto van zijn boeken is: 'Je bent niet ziek, je hebt dorst!' Hij maakt duidelijk, hoe allerlei ziekteverschijnselen die in de reguliere Westerse geneeskunde als apart syndroom worden onderscheiden, in feite voortvloeien uit niet onderkende chronische uitdroging. Uitdroging verandert vele chemische processen in het lichaam. In dit boek legt hij uit, hoe een en ander samenhangt bij overgewicht, kanker en depressies. Veel mensen gaan bijvoorbeeld bij dorst eten i.p.v. water drinken, hetgeen aan overgewicht bijdraagt. De op jarenlange onderzoek gebaseerde inzichten van de schrijver leiden tot de conclusie dat veel ziekteverschijnselen te verhelpen zijn door alsnog de juiste hoeveelheid water te consumeren, hoewel de kans op genezing uiteraard afhangt van het stadium waarin de ontregeling van het organisme zich bevindt. Hoewel de auteur veel weerstanden heeft ondervonden in kringen van gevestigde artsen, is zijn visie geenszins 'alternatief', maar geheel gebaseerd op wetenschappelijke gegevens. In zwart-wit geïllustreerd, met verklarende woordenlijst, en een radio-interview.

Specificaties

Nederlands | 9789079872190

Titel Overgewicht, kanker, depressie : hun gemeenschappelijke oorzaak & natuurlijke genezing door water : "je bent niet ziek, je hebt dorst!"
Auteur F. Batmanghelidj
Secundaire auteur G. Hidde ; Eline Trentelman
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave [Den Dolder] : www.succesboeken.nl, cop. 2010
Overige gegevens 354 p - ill - 25 cm
Annotatie Vert. van: Obesity, cancer, depression : their common cause & natural. - Cop. 2004
ISBN 9789079872190
PPN 327946644
Rubriekscode 611.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Water; Natuurgeneeswijze
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Water