Weet jij alles over het ziekenhuis?
Boek

Weet jij alles over het ziekenhuis? (2010)/ [tekst: Els Rooijers, ill.: Andrea Kruis ; foto's: Marieke Drijver Fotografie & Styling ... et al. ; red.: Rineke van Teeseling]

Wat gebeurt er in een ziekenhuis? Vanaf de geschiedenis, een spoedopname tot wie er werken. Met voorlees-cd, veel kleurenillustraties. Informatie in korte zinnen en makkelijke woorden. AVI-M6. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het eerste dat opvalt aan deze mooi vormgegeven uitgave is de ringband die als een klapper in het boek zit en de voorlees-cd die voor in het boek zit. Als je daarna verder bladert, leer en lees je van alles over het ziekenhuis. Enkele thema's die voorbij komen: wie gaan er naar een ziekenhuis, de geschiedenis van het ziekenhuis, een spoedopname en wie werken er in het ziekenhuis? Iedere keer horen twee naast elkaar liggende pagina's bij elkaar. Tekstblokken, tekeningen, foto's en transparante sheets die je laten kijken op de volgende of vorige pagina, wisselen elkaar af en zorgen iedere keer weer voor een verrassing. Het taalgebruik (AVI-M6) is eenvoudig en blijft feitelijk waardoor de (dyslectische) lezer niet door een berg van overbodige tekst heen moet ploegen om de informatie tot zich te nemen. De voorlees-cd is een tweede ondersteuning bij het lezen. Na een eenvoudige, korte inleiding (prettige vertelstem) geeft de sirene het signaal af om door te bladeren naar een volgende pagina. De tekst wordt letterlijk voorgelezen en bij de paginagrote prenten wordt kort iets verteld. Ieder 'thema' heeft een eigen nummer op de cd waardoor je ook een enkele pagina kunt luisterlezen. Vooral een aanwinst voor bovenbouwkinderen die moeite hebben met lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048706365

Titel Weet jij alles over het ziekenhuis?
Auteur Els Rooijers
Secundaire auteur Andrea Kruis ; Rineke van Teeseling
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Tilburg : Zwijsen, 2010
Overige gegevens 31 p - ill - 26 cm - audio-cd
ISBN 9789048706365
PPN 328046582
Rubriekscode 613.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ziekenhuizen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Ziekenhuizen

Relaties/Serie

Zoeklicht informatief

Zoeklicht informatief (1995-...)

vol.
Uitgeleend