Weet jij alles over een huis?
Boek

Weet jij alles over een huis? (2010)/ [tekst: Peter Vervloed, ill.: Mark Janssen ; foto's: Shutterstock ... et al. ; red.: Rineke van Teeseling]

Hoe bouw je een huis? Vanaf de tekening, het werk van de timmerman tot de aanleg van de stroom. Met voorlees-cd, veel kleurenillustraties. Informatie in korte zinnen en makkelijke woorden. AVI-M4. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Op eenvoudige wijze wordt informatie gegeven over alles wat er gebeurt bij het bouwen van een huis: vanaf de bouwplannen van de architect tot de afwerking. Helaas is het einde vrij abrupt. Achterin is een speurtocht opgenomen door het huis met vragen/antwoorden, bijzondere huizen (huis van afval, huis van de toekomst), weetjes en tips voor het houden van een spreekbeurt c.q. presentatie over dit onderwerp. De tekst (AVI-M4) is goed afgestemd op dyslectische lezers. Er is een speciaal (schreefloos) lettertype gebruikt en de interlinies zijn ruim. Op enkele pagina's staan wit gemarkeerde losse woorden in de illustratie om de woordenschat te vergroten. Daarnaast zijn er behalve duidelijke kleurenfoto's ook talrijke, vaak koddig getekende, kleurenillustraties opgenomen. Twee transparante sheets laten een doorsnede zien. Ook de bijgevoegde cd, waarop de tekst uit het boek integraal is te volgen, is een prima hulpmiddel voor minder vlotte lezers. De uitgave, die deel uitmaakt van de reeks 'Zoeklicht informatief'* heeft een spiraal binnen de band. Aantrekkelijke en voor de doelgroep volledige uitgave. Voor dyslectische kinderen vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048706303

Titel Weet jij alles over een huis?
Auteur Peter Vervloed
Secundaire auteur Mark Janssen ; Rineke van Teeseling
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Tilburg : Zwijsen, 2010
Overige gegevens 31 p - ill - 27 cm - cd
ISBN 9789048706303
PPN 328046523
Rubriekscode 694
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Woningbouw
PIM Rubriek Huis en Tuin
PIM Trefwoord Woningbouw

Relaties/Serie

Zoeklicht informatief

Zoeklicht informatief (1995-...)

vol.
Uitgeleend