Waarom worden jullie geen vriendjes?
Boek

Waarom worden jullie geen vriendjes? (2010)/ [ill.] Petra Rosenberg, en [tekst naar een Egyptisch sprookje] Tom Rosenberg

Twee konijntjes hebben ruzie. Wijze vogel Hop helpt hen om weer vriendjes te worden. Bewerking van een Egyptisch sprookje over ruzie en vriendschap. Prentvertelling met kleurige aquarellen. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Konijn Witstaart woont in een fijn ruim hol. Als hij op familiebezoek gaat en een tijdje weg is, wordt zijn hol 'gekraakt' door Konijn Flapoor. Bij terugkomst van Witstaart weigert Flapoor te vertrekken: "Als je hol leeg staat, mag een ander erin" (een actueel gegeven!). Een enorme ruzie en vechtpartij zijn het gevolg. Wijze Vogel Hop geeft raad: hou op met vechten en word vriendjes. Ga als vrienden gezellig samen in het hol wonen! Iedereen is tevreden en alle dieren vieren feest. Een oud Egyptisch sprookje met als thema, ruzie, vriendschap en het zoeken naar een oplossing. De vogel Hop vervult in deze sprookjes vaak de rol van wijze raadgever. Gekleurde sfeervolle aquarellen over twee pagina's, waarop ook heel kleine diertjes te ontdekken zijn. De tekst staat door de prenten heen en is wat stijfjes: "Vogel Hop hief waarschuwend zijn vleugels op." Een mooi verzorgde prentvertelling. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789060386316

Titel Waarom worden jullie geen vriendjes?
Auteur Petra Rosenberg ; Tom Rosenberg
Secundaire auteur Tom Rosenberg
Type materiaal Boek
Uitgave [Zeist] : Christofoor, 2010
Overige gegevens [22] p - ill - 24 cm
ISBN 9789060386316
PPN 327669187
Rubriekscode Arabisch 861
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Fabels
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Fabels