Weet jij alles over de oertijd?
Boek

Weet jij alles over de oertijd? (2010)/ [tekst: Jan Paul Schutten, ill.: Mariëlla van de Beek ; foto's: Renate Reitler ... et al. ; red.: Rineke van Teeseling]

Hoe leefden de mensen in de oertijd? Met voorlees-cd, veel kleurenillustraties. Informatie in korte zinnen en makkelijke woorden. AVI-E4. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In deze aantrekkelijk vormgegeven uitgave wordt op eenvoudige wijze informatie gegeven over alles wat met de prehistorie te maken heeft. Vanaf de uitleg wat de oertijd is en de steen-, brons- en ijzertijd, hoe het dagelijks leven er toen uitzag, wat de mensen aten tot het raadsel van de hunebedden. Achterin zijn nog wat weetjes opgenomen en tips voor het houden van een spreekbeurt over de oertijd. Dit informatieve boek met een spiraal binnen de band maakt deel uit van de serie 'Zoeklicht informatief'*. De reeks is speciaal geschreven voor bovenbouwleerlingen die moeite hebben met lezen. De vereiste leesvaardigheid voor dit deel is AVI-E4. Het schreefloze lettertype van de eenvoudige tekst, de ruime interlinies en het begin van elke zin op een nieuwe regel vergemakkelijken het lezen en begrijpen van de tekst/informatie. De vele gestileerde computergeanimeerde illustraties en de kleurenfoto's passen qua stijl bij de opzet van dit type boek. Twee transparante spreads zorgen voor verrassende kijkeffecten. De complete tekst is te horen op een bijgeleverde voorlees-cd. Aanbevolen voor moeizame lezers vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048706334

Titel Weet jij alles over de oertijd?
Auteur Jan Paul Schutten
Secundaire auteur Renate Reitler ; Rineke van Teeseling ; Mariëlla van de Beek
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Tilburg : Zwijsen, 2010
Overige gegevens 31 p - ill - 27 cm - audio-cd
ISBN 9789048706334
PPN 328046558
Rubriekscode 921
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Prehistorie
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Prehistorie

Relaties/Serie

Zoeklicht informatief

Zoeklicht informatief (1995-...)

vol.
Uitgeleend