Tijd voor toverkunst
Boek

Tijd voor toverkunst (cop. 2010)/ Prunella Bat, [ill.: Marco Albiero ... et al. ; vert. uit het Italiaans: Sandra Verhulst ; red.: Eva De Nef ... et al.]

Milla (10) en Sugar, heks en fee, vinden een weggelopen jongen die in groot gevaar is. Om hem te helpen, doen ze dingen die ze eigenlijk niet mogen doen. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Het vriendelijke heksje Milla (10) en haar vriendin Sugar behoren tot oude volken van heksen respectievelijk feeën. Ze zijn opgenomen in een 'Cirkel' van volwassen wezens met toverkracht. In dit zelfstandig te lezen zesde deel van serie 'Milla & Sugar'* komen ze in contact met de van huis weggelopen leeftijdgenoot David, die de hoofdpersoon uit een bekende soapserie is. De jongen moet verstopt worden, omdat verschillende bendes van het Duistere Volk van Old Town achter hem aan zitten. Om David te redden doen de meisjes dingen die ze eigenlijk niet mogen doen, maar dat heeft ook goede kanten. Vlot geschreven, humoristisch en redelijk spannend meidenverhaal dat helaas slordig en met veel Vlaamse uitdrukkingen vertaald is. Ook het gebabbel van Sugars slissende hamster kan leesproblemen opleveren. Groot, duidelijk lettertype. De korte hoofdstukken bevatten veel kleurrijke, cartoonachtige tekeningen. De bladzijden hebben ook aan de boven- en onderrand een vrolijk gekleurde fantasierand. Zonder de slordigheden in de taal zou dit boek daarom ideaal zijn voor 'reluctant readers'. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054616498

Titel Tijd voor toverkunst
Auteur Prunella Bat
Secundaire auteur Marco Albiero ; Sandra Verhulst ; Eva De Nef
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Baeckens Books, cop. 2010
Overige gegevens 132, [9] p - ill - 20 cm
Annotatie Vert. van: L'ora degli cantesimi. - Casale Monferrato : Piemme, 2006. - (Milla & Sugar)
ISBN 9789054616498
PPN 331202077
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren ; Magie
Taal Nederlands