Sneeuwval
Grote Letter Boek

Sneeuwval (cop. 2011)/ Tess Gerritsen, [vert. uit het Engels Els Braspenning]

Pathaloog-anatoom Maura en haar vrienden stranden tijdens een sneeuwstorm in de bergen van Wyoming. Ze zoeken hun toevlucht in een griezelig verlaten dorpje.

Recensie

Deel uit Gerritsens serie over rechercheur Jane Rizzoli en patholoog-anatoom Maura Isles uit Boston. In de proloog wordt een kleine sekte in Idaho Falls beschreven waarvan de leider met de 13-jarige dochter van twee van zijn volgelingen trouwt. Dan begint het eigenlijke verhaal waarin pathaloog-anatoom Maura na een medisch congres een weekendje gaat skiën met vrienden in de bergen van Wyoming. Tijdens een sneeuwstorm stranden ze in de bergen en zoeken hun toevlucht in het gehucht Kingdom Come. Daar is wat vreemds aan de hand, alle twaalf de identieke huizen zijn verlaten, maar het eten staat nog op tafel en de auto's in de garage. Van de bewoners ontbreekt elk spoor. Een week later krijgt rechercheur Jane Rizzoli het bericht dat het verkoolde lichaam van Maura in de buurt van Kingdome Come in een ravijn is gevonden. Ze reist naar Kingdome Come om zelf de zaak te onderzoeken. Een vlot geschreven, zeer spannende, intrigerende thriller met een mooie plot en verrassende wendingen, daarnaast ook weer aandacht voor het privéleven van de hoofdpersonen. De serie is meestal goed voor drie sterren in VN's Detective & Thrillergids.

Specificaties

Nederlands | 9789046307397

Titel Sneeuwval
Auteur Tess Gerritsen
Secundaire auteur Els Braspenning
Type materiaal Grote Letter Boek
Uitgave Den Haag : Stichting Uitgeverij XL, cop. 2011
Overige gegevens 496 p - 24 cm
Annotatie Oorspr. Nederlandse uitg.: Vianen [etc.] : The House of Books, 2010 - Met grote letter gedrukt - Vert. van: Ice cold. - New York : Ballantine Books, 2010
ISBN 9789046307397
PPN 331185385
Genre thriller
Taal Nederlands