Het spookhuis
Boek

Het spookhuis (cop. 2010)/ [tekst Nicola Baxter, ill. June Goulding ; vert. uit het Engels: Ellen Hosmar ; red.: Vitataal]

De verteller wordt op een nacht onweerstaanbaar naar een spookhuis getrokken. Ondanks alle waarschuwingsborden gaat hij toch naar binnen. Met pagina's in 3D. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Fraai boek waarin in zes 3D-pagina's lang naar een griezelhoogtepunt wordt toegewerkt. Het verhaal wordt verteld door de hoofdpersoon die zich rechtstreeks tot de lezer richt. Deze persoon wordt 's nachts wakker en onweerstaanbaar naar een spookhuis getrokken. Ondanks alle waarschuwingsborden en het feit dat de hoofdpersoon het ook eigenlijk niet wil, gaat hij toch naar binnen. Daar wordt het pas echt griezelig met spinnenwebben, spoken, vleermuizen, enge geluiden en wezens. Zo komen we uiteindelijk in de slaapkamer van het spookhuis terecht waar een grote kast staat. Ondanks alle waarschuwingen opent de hoofdpersoon de kast toch en ziet daar iets vreselijk gruwelijks. Het verhaal wordt verteld op elke linkerpagina. De rechterpagina's zijn uitgevoerd in 3D wat het geheel een extra dimensie geeft. Er is ook ontzettend veel op te zien. Behalve de kastdeuren op de laatste pagina zitten er geen bewegende elementen in het boek. Op het spannende omslag staat het spookhuis. In dezelfde uitvoering verscheen 'Het poppenhuis'*. Geschikt om voor te lezen aan griezelliefhebbers vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048302888

Titel Het spookhuis
Auteur Nicola Baxter
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur June Goulding ; Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, cop. 2010
Overige gegevens [12] p - ill - 27×27 cm
Annotatie Vert. van: The most haunted house. - Bookmart Limited, cop. 2007
ISBN 9789048302888
PPN 327285230
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Spoken ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands