Mijn poppenhuis
Boek

Mijn poppenhuis (cop. 2010)/ [tekst Nicola Baxter, ill. Samantha Chaffey ; vert. uit het Engels: Ellen Hosmar ; red.: Vitataal]

Pop Lisa wil graag een eigen huisje. Samen met haar poppenmoeder richt ze een poppenhuis in naar de smaak van Lisa. Met pagina's in 3D. Vanaf ca. 6 jaar.

Recensie

Groot vierkant prentenboek waarin pop Lisa graag een eigen huisje wil. Dat mag en samen met haar poppenmoeder richten ze de woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamer van het poppenhuis in naar de smaak van Lisa. Het boek is geschreven vanuit de poppenmoeder, zij vertelt het verhaal in de ik-vorm. Het verhaal begint en eindigt op de schutbladen. Op de rechterpagina's zijn uitsparingen gemaakt (vensters) waarbij door meerdere pagina's met illustraties achter elkaar te plakken een 3D-effect ontstaat. De kleurrijke, ietwat zoetige illustraties zijn wat clichématig. De tekst in speelse letters met veel dialogen staat links in een kader met gekleurde rand, waarin illustraties staan die in de bijbehorende kamer rechts thuishoren. In dezelfde opzet verscheen 'Het spookhuis'*. Kleuters zullen door de lay-out dit een mooi boek vinden, qua tekst is het niet echt sterk. Aantrekkelijk omslag met glitters. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048302895

Titel Mijn poppenhuis
Auteur Nicola Baxter
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Samantha Chaffey ; Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, cop. 2010
Overige gegevens [12] p - ill - 27×27 cm
Annotatie Vert. van: My perfect doll's house. - Bookmart Limited, cop. 2006
ISBN 9789048302895
PPN 327285249
Thematrefwoord Poppen ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands