De zuidwestelijke staten van Amerika
Boek

De zuidwestelijke staten van Amerika Californië, Nevada, Arizona, Utah (2011)/ Antoon van Zuilen, bew. Rien van der Helm ; [met bijdragen van Frans Stoks ; cartogr.: G-O graphics ; foto's: Rien van der Helm ... et al.]

Aanwezigheid

Recensie

Reisgids voor de vier staten van de Verenigde Staten, die gerekend worden tot het Zuid-Westen van de USA. De auteur wil door een zakelijke benadering toeristen en zakenlieden van dienst zijn op hun reis naar en door Amerika. De auteur volgt zijn gebruikelijke aanpak: namelijk een deel algemene informatie, gevolgd door het grootste toeristische deel over de vier staten Californië ('de gouden staat' met de steden San Francisco en Los Angeles, Arizona ('de droge streek' met de Grand Canyon, Nevada (Las Vegas en Reno) en Utah. De algemene kenmerken van deze gebieden, namelijk de grote verscheidenheid in klimaat en natuurschoon en de mogelijkheden van recreatie en het specifieke van de onderdelen, krijgen alle aandacht. Voor de toerist zijn de talrijke gegevens over verbindingen en routes belangrijk. Het geheel wordt afgesloten met praktische informatie en een register en is voorzien van veel kleurenfoto's en kaarten.

Specificaties

Nederlands | 9789025749064

Titel De zuidwestelijke staten van Amerika : Californië, Nevada, Arizona, Utah
Auteur Antoon van Zuilen
Secundaire auteur Rien van der Helm ; Frans Stoks
Type materiaal Boek
Editie 8e [bew.] dr;
Uitgave Haarlem : Gottmer/Becht, 2011
Overige gegevens 376 p - ill - 22 cm
Annotatie Met reg - Oorspr. titel: Gids voor California, Nevada, Arizona. - Haarlem : Gottmer, 1993. - (Gottmer reisgidsen)
ISBN 9789025749064
PPN 327668512
Rubriekscode Verenigde Staten 995.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Utah; Reisgidsen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Verenigde Staten