Het doorgezaagde zusje
Boek

Het doorgezaagde zusje vrolijke voorleesverhalen voor ridders en prinsessen (cop. 2010)/ Corien Oranje, ill. Willeke Brouwer

Elf verhaaltjes over prins Paolo en prinses Sofie. Ze gaan goochelen, kussen bijna een kikker en maken het kasteel onveilig. Met kleurrijke illustraties en elf goocheltrucs. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Elf verhalen over prins Paolo en prinses Sofie, die van alles meemaken in het kasteel van hun ouders. Ze bedenken een goochelvoorstelling, vinden een naaktslak, kussen bijna een kikker en maken met z'n tweeën het kasteel onveilig, ook als hun vader moet regeren met zijn ministers. Paolo en Sofie zijn dan wel een prins en prinses, maar bovenal zijn ze gewone kinderen, die grapjes uithalen, ruzie maken of in hun neus peuteren. Ook de koning en koningin zijn maar gewone mensen. De koningin vindt zichzelf te dik, maar kan niet stoppen met snoepen en de koning zou diep in zijn hart Kroontjesdag liever een keertje overslaan. Maar voor het oog van de buitenwereld zijn ze een echt koninklijk gezin. De elf verhalen volgen elkaar chronologisch op, maar zijn ook goed los van elkaar (voor) te lezen. Grappige en onderhoudende voorleesverhalen met vrolijke kleurenillustraties. Na ieder verhaal volgt een goocheltruc om zelf te proberen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, de goocheltrucs zijn geschikter voor iets oudere kinderen.

Specificaties

Nederlands | 9789085431404

Titel Het doorgezaagde zusje : vrolijke voorleesverhalen voor ridders en prinsessen
Auteur Corien Oranje
Secundaire auteur Willeke Brouwer
Type materiaal Boek
Uitgave Heerenveen : Columbus, cop. 2010
Overige gegevens 48 p - ill - 23 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Met 11 fantastische goocheltrucs!
ISBN 9789085431404
PPN 322865700
Genre verhalenbundel - sprookjes
Thematrefwoord Goochelen ; sprookjesfiguren
Taal Nederlands