Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Daan groeit groter
Boek

Daan groeit groter (cop. 2010)/ Pauline Oud

Peuter Daan is gegroeid; hij kan nu zelf uit bed klimmen. Met zijn moeder en zijn babyzusje gaat hij naar de bibliotheek. Zijn vader zorgt voor een verrassing. Vierkant prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Een dag uit het leven van peuter Daan, die voor het eerst zelf uit bed klimt. Mama ziet dat hij gegroeid is en papa meet hoe groot hij nu is. Na het eten gaat Daan met mama en baby Lotte naar de bibliotheek. Hij legt de boeken bij de mevrouw op de balie en zoekt nieuwe boeken uit. Baby Lotte kiest ook boekjes, die ze lenen. Thuis heeft papa een verrassing voor Daan. Een vrolijk verhaal, geschreven in het kader van het project Spraakmakend (doel: opheffen en voorkomen van taalachterstand bij jonge kinderen in Oost-Groningen). Op de twee paginagrote heldergekleurde prenten is van alles aan te wijzen (zoals knuffelslang), waardoor er ook buiten de tekst om dingen te ontdekken zijn. De gekleurde figuren zijn met zwarte omtreklijnen getekend. Vaak is er een deel van de volwassen personen te zien, Daan en zijn zusje zijn wel bijna altijd volledig in beeld. De tekst staat duidelijk leesbaar in de prent. Een herkenbaar verhaal voor peuters, mits in hun bibliotheek het uitleensysteem nog niet volledig geautomatiseerd is. Mooie stevige, vierkante uitvoering met twee afgeronde hoeken en geplastificeerde bladzijden. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044814026

Titel Daan groeit groter
Auteur Pauline Oud
Type materiaal Boek
Uitgave Hasselt : Clavis, cop. 2010
Overige gegevens [26] p - ill - 20×20 cm
Annotatie Uitg. in het kader van het project SpraakMakend van het Ministerie OCW, de provincie Groningen, Biblionet Groningen en de gemeenten Bellingwedde, Menterwolde, Pekela, Oldambt, Stadskanaal, Veendam en Vlagtwedde
ISBN 9789044814026
PPN 32797818X
Thematrefwoord Groeien ; Openbare bibliotheken
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Groeien ; Openbare bibliotheken