Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Over de grens
Boek

Over de grens de tijd van televisie en computers 1950-heden : Europa ([2010])/ [auteur] Tijl Rood, & [ill.] Peter-Paul Rauwerda ; [cartogr.: Van Dijk vormgeving & kartografie ; bijdrage concept: Anne Roos ... et al. ; red.: Anneriek van Heugten]

De opa van Joris (11) handelt in valse eurobiljetten. Daardoor verhuizen ze vaak. Als Joris in Antwerpen Michelle ontmoet, wil hij niet meer met zijn opa mee. Leesboek met informatie over de eenwording van Europa. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Joris (11) verhuist vaak, omdat zijn opa handelt in valse euro's en het daarom niet veilig is op één plek te blijven. Voor Joris is dit niet leuk, hij kan vaak niet naar school en vrienden houden is onmogelijk. Wanneer hij in Antwerpen de weggelopen Michelle ontmoet en haar erg leuk begint te vinden, wil hij niet met zijn opa naar Spanje. Het boek is een deel uit de serie 'Terugblikken'*, waarin basisschoolleerlingen kunnen lezen over een van de vijftig vensters van de geschiedeniscanon van Nederland. Dit is venster 50 uit tijdvak 10 en het behandelt 'Europa'. Tussendoor wordt informatie gegeven over de eenwording van Europa, de euro en een Europa waarin de grenzen zijn opgeheven. Hoewel delen van het verhaal wat droog overkomen door de hoeveelheid informatie, is het toch een goedlopend, spannend verhaal geworden. De plotselinge ommekeer aan het einde is wel wat ongeloofwaardig. Begeleid door wat ouderwets aandoende zwart-witillustraties. Achter in het boek zijn enkele pagina's met informatie over Europa opgenomen, met veel zwart-wit- en kleurenfoto's. AVI-E5. Vanaf ca. 8 tot 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789053003848

Titel Over de grens : de tijd van televisie en computers 1950-heden : Europa
Auteur Tijl Rood
Instelling /Van Dijk vormgeving & kartografie
Secundaire auteur Anne Roos ; Peter-Paul Rauwerda ; Anneriek van Heugten
Type materiaal Boek
Uitgave Drunen : Delubas, [2010]
Overige gegevens 90 p - ill., krt - 21 cm
ISBN 9789053003848
PPN 329032259
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Valsemunterij ; Europa
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Terugblikken. Leesboeken
Boek

Terugblikken. Leesboeken (2008-...)

vol. dl. 50
Uitgeleend