Droomavonturen
Boek

Droomavonturen relax en beweeg mee met 7 avontuurlijke verhalen voor ontspanning en slapengaan (cop. 2010)/ Rosalinda Weel, met yoga-avonturen van Helen Purperhart, en ill. van Jacqueline Mulder

Zeven (droom)verhalen om via meditatie te ontspannen en in contact met jezelf te komen. Met yoga-oefeningen, twee cd's met verhalen en rustgevende muziek en kleurentekeningen. Onder begeleiding vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

In dit oblong kinderboek zijn zeven meditatieve verhalen opgenomen waarin kinderen, tijdens het beleven van de dromerige avonturen, worden uitgenodigd zich te identificeren met de hoofdpersonen van de verhalen. Elk verhaal, dat zich afspeelt tussen schijn en werkelijkheid, behandelt een apart thema en wordt afgesloten met een affirmatie. De poëtische verhalen worden ondersteund door hatha-yoga voor kinderen. Deze yoga-oefeningen, die stapsgewijs worden uitgelegd, staan op uitvouwbare pagina's. Kinderyoga kan een steun zijn om op jeugdige leeftijd op een ontspannen manier met lichaam en geest om te gaan, vertrouwd te raken met verinnerlijken, creatief te zijn en zich te uiten. De etherische tekeningen getuigen van esthetische efficiëntie en volstrekte beheersing. Behalve uitgeschreven zijn de teksten ingesproken op twee cd's. Het boek kan derhalve worden gebruikt als luisterboek. De verhalen, de kinderyoga en de meditatie worden begeleid door sfeervolle achtergrondmuziek. Van dezelde auteur verschenen eerder 'Droomsterren' (2008) en 'Droomwolken' (2007)* met fantasieverhalen en -meditaties. Onder begeleiding vanaf ca. 5 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020638028

Titel Droomavonturen : relax en beweeg mee met 7 avontuurlijke verhalen voor ontspanning en slapengaan
Auteur Rosalinda Weel ; Helen Purperhart
Secundaire auteur Jacqueline Mulder ; Helen Purperhart
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Puur, cop. 2010
Overige gegevens 71 p - ill - 23×27 cm - 2 cd's
Annotatie Op omslag: Lees-, beweeg- en luisterboek
ISBN 9789020638028
PPN 327866462
Rubriekscode 158.27
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Yogaoefeningen; Kinderen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Yogaoefeningen