Iedereen is gek!
Boek

Iedereen is gek! alles over ons bizarre brein (cop. 2011)/ Jan Paul Schutten, met fotostrips van Ype [Driessen] ; + [met medew. van] Willem [Stam ; foto: Bloomimage ... et al.]

Wat doen je hersenen allemaal, hoe werken ze en hoe betrouwbaar zijn ze? Allerlei weetjes over het brein, testen en proefjes en grappige fotostrips. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Via eenvoudige testen en proefjes wordt getracht kinderen inzicht te geven in het mysterie van de hersenen. De auteur, een bekend schrijver van vooral informatieve jeugdboeken (Gouden Griffel in 2008 voor 'Kinderen van Amsterdam'), werd bijgestaan door twee professoren. Na een inleiding volgen vijf thematische delen met testen. De meeste daarvan zijn klassiekers die je in elk handboek psychologie terug kunt vinden, maar de glasheldere toelichting zorgt ervoor dat ze echt duidelijk worden. Tussendoor onthult de auteur of vrouwen nu echt twee dingen tegelijk kunnen doen en of het winnen van de lotto je echt gelukkig maakt. Dat alles wordt verlucht met gekleurde fotostrips. Ruim opgezette en kleurrijke lay-out met gekleurde koppen en kaders. Er is geen register aanwezig. Het boek is gebaseerd op het Kinderuniversiteitprogramma van de KU Leuven, dat kinderen (en hun ouders) warm wil maken voor de verschillende wetenschappen. Toch zullen niet alleen kinderen dit boek weten te waarderen, eventueel zullen ook volwassenen het met plezier lezen. De hersenen zijn beslist geen eenvoudige materie, maar na het lezen van dit boek weet je alleszins hoe je ze een klein beetje kunt sturen. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026128615

Titel Iedereen is gek! : alles over ons bizarre brein
Auteur Jan Paul Schutten
Secundaire auteur Ype Driessen
Type materiaal Boek
Uitgave [Utrecht] : De Fontein, cop. 2011 - Leuven : Davidsfonds Infodok
Overige gegevens 72 p - ill - 26 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Katholieke Universiteit Leuven Kinderuniversiteit
ISBN 9789026128615
PPN 330503863
Rubriekscode 600.52
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Hersenen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Hersenen