Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Fiep in vogelvlucht
Boek

Fiep in vogelvlucht hoogtepunten uit het werk van Fiep Westendorp (cop. 2010)/ [tekst en samenstelling:] Gioia Smid, [ill.: Fiep Westendorp]

Overzicht van het werk van de illustratrice Fiep Westendorp (1916-2004), bekend van ondermeer 'Jip en Janneke' en 'Pluk van de Petteflet'.Overzicht van het werk van de illustratrice Fiep Westendorp (1916-2004), bekend van ondermeer 'Jip en Janneke' en 'Pluk van de Petteflet'. Met, ook paginagrote, kleurenillustraties van haar werk.

Aanwezigheid

Recensie

De illustraties van Fiep Westendorp zijn bekend bij bijna iedereen in Nederland. Niemand is opgegroeid zonder ooit kennis gemaakt te hebben met een boek waarin haar illustraties stonden ('Pluk van de Petteflet', 'Pim en Pom' en 'Jip en Janneke'). In dit schitterend vormgegeven boek beschrijft kunsthistorica Gioia Smid de ontwikkeling van het kunstenaarschap van Fiep Westendorp. Na een boeiend informatief hoofdstuk over hoe Westendorp illustratrice werd ('Ambitie en opleiding') wordt in vogelvlucht de ontwikkeling van haar oeuvre geschetst, waarbij uiteraard de nodige hoogtepunten de revue passeren. De nodige aandacht wordt geschonken aan de zo karakteristieke stijl, maar ook aan de wijze waarop Westendorp samenwerkte met de auteurs waarvoor zij illustreerde. De korte, uitermate prettig leesbare hoofdstukken gaan vergezeld van een schat aan vaak nog nooit eerder gepubliceerd illustratiemateriaal (met ook aandacht voor minder bekende illustraties). Dit overzichtswerk is een lust voor het oog, en zal de nodige herinneringen weer levend maken. Een boek dat in geen enkele collectie mag ontbreken.

Specificaties

Nederlands | 9789045111636

Titel Fiep in vogelvlucht : hoogtepunten uit het werk van Fiep Westendorp
Auteur Gioia Smid
Secundaire auteur Fiep Westendorp
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Fiep, cop. 2010
Overige gegevens 142 p - ill., portr - 27 cm
Annotatie Met reg. - Met samenvatting in het Engels en Japans
ISBN 9789045111636
PPN 32796510X
Rubriekscode 736.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Westendorp, Fiep
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Westendorp