Vergeet-me-niet(je)
Boek

Vergeet-me-niet(je) (cop. 2009)/ [tekst en ill.] Michael Broad, [red. Nederlandstalige ed.: Textcase ; vert. uit het Engels voor Textcase: Paulina de Nijs]

Olifantje Olle leert twee dingen van zijn moeder: hij moet bij de kudde blijven en z'n moeder houdt altijd van hem. Olle wordt vervolgens afgeleid en is de kudde kwijt. Prentenboek met kleurenillustraties in gemengde techniek. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Als het jonge olifantje Olle met de kudde door de velden trekt, vertelt zijn moeder hem over het vergeet-me-nietje en dat hij twee zaken nooit mag vergeten: bij de kudde blijven en dat zijn moeder altijd van hem houdt. Olle wordt afgeleid, vergeet alles en raakt toch de kudde en zijn moeder kwijt. Olle gaat op zoek en komt onderweg flamingo's, stokstaartjes en termieten tegen. Zij kunnen hem geen van alle verder helpen, maar gelukkig herinnert Olle zich de woorden van zijn moeder op tijd. Wensvervullend prentenboek met een ontroerend olifantje in een zachtgekleurd, tropisch landschap dat zich telkens over een dubbele pagina uitstrekt. De illustraties zijn in een gemengde techniek van krijt, verf en fotomateriaal. De dieren bedienen zich van menselijke attributen zoals kleren, parasols en een speelgoedemmertje. De tekst is in zwarte letters met schreef van wisselende grootte, speels in de prenten afgedrukt. De tekst bevat een aantrekkelijk herhalingselement. Mooi prentenboek voor kleuters vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059207318

Titel Vergeet-me-niet(je)
Uniforme titel Vergeet-me-nietje Vergeet me niet(je)
Auteur Michael Broad
Instelling /TextCase, Utrecht
Secundaire auteur Paulina de Nijs
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman, cop. 2009
Overige gegevens [26] p - ill - 28 cm
Annotatie m - Vert. van: Forget me not. - London : Hodder Children's Books, 2009
ISBN 9789059207318
PPN 316735582
Thematrefwoord Verdwalen ; Repeteerverhalen
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Verdwalen ; Repeteerverhalen