Jasper vliegt in een helikopter
Boek

Jasper vliegt in een helikopter tekst van Andreas Dierßen (cop. 2011)/ met ill. van Jörg Hartmann, [vert. uit het Duits van Ineke Ris]

Jasper moet met z'n ouders mee wandelen in de bergen, maar hij wil liever met zijn reddingshelikopter spelen. Als zijn vader valt, belt moeder de echte reddingshelikopter. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

Prentenboek dat in tien spreads (tekeningen over twee pagina's) en twee paginagrote tekeningen het verhaal vertelt van Jasper. Hij moet mee wandelen met zijn ouders (in de bergen, volgens de illustraties gaat de familie eerst met de trein). Jasper vindt er niets aan, wil liever met zijn reddingshelikopter spelen. Hij geeft er de brui aan en gaat op een rotspunt zitten. Als zijn vader probeert hem weer mee te krijgen, verliest z'n vader zijn evenwicht en valt. Jaspers moeder moet de reddingshelikopter bellen. Duidelijk herkenbare ingeverfde pentekeningen vertellen zelf het verhaal. De aanvullende tekst staat in een blok(je) van twee tot vijftien regels bovenin. Jasper lijkt groter dan een kleuter (de doelgroep). Er is goede gezichtsexpressie. De tekeningen laten ook zien dat dit verhaal zich niet in Nederland afspeelt. Stevig uitgevoerd prentenboek, dat voldoende aanknopingspunten biedt om met de kleuter (met name jongens) over te praten. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051161700

Titel Jasper vliegt in een helikopter : tekst van Andreas Dierßen
Auteur Andreas Dierßen
Secundaire auteur Jörg Hartmann ; Ineke Ris
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, cop. 2011
Overige gegevens [26] p - ill - 29 cm
Annotatie Vert. van: Hendrik fliegt Hubschrauber. - Zürich : NordSüd, cop. 2011
ISBN 9789051161700
PPN 330643444
Thematrefwoord Helikopters
Taal Nederlands