Goed genoeg
Boek

Goed genoeg waarom de ware niet volmaakt hoeft te zijn (cop. 2010)/ Lori Gottlieb, vert. [uit het Engels] door Caecile de Hoog

Speurtocht naar de oorzaken waardoor met name hoogopgeleide vrouwen er relatief vaak niet in slagen om een duurzame partnerrelatie aan te gaan.

Aanwezigheid

Recensie

De auteur, medicus, journaliste en publiciste, schreef in de Verenigde Staten een drietal boeken. Dit is haar eerste titel die in het Nederlands is vertaald. Gottlieb, zelf ongewenst alleenstaande moeder, ervaart dat de zoektocht van hoogopgeleide vrouwen naar de juiste partner nogal eens op niets uitloopt. Ze interviewde vrouwen en sprak met deskundigen zoals gedragsonderzoekers, psychologen en relatietherapeuten over dit probleem. Ook doet ze verslag van haar sessies bij een relatiecoach. De achtergrond van dit gegeven is dat veel vrouwen hun eisen in de liefde onrealistisch hoog stellen en op zoek zijn naar de prins op het witte paard. Om succesvol te zijn in de liefde zouden ze echter meer realistische keuzes moeten maken en hun aandacht beter kunnen richten op iemand die goed genoeg is en die werkelijk bestaat. Een scherpzinnig en - door de vele voorbeelden - plezierig leesbaar boek over een onderwerp dat veel vrouwen zal aanspreken.

Specificaties

Nederlands | 9789029573917

Titel Goed genoeg : waarom de ware niet volmaakt hoeft te zijn
Auteur Lori Gottlieb
Secundaire auteur Caecile de Hoog
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam [etc.] : De Arbeiderspers, cop. 2010
Overige gegevens 358 p - 22 cm
Annotatie Vert. van: Marry him. - New York : Dutton, cop. 2010
ISBN 9789029573917
PPN 327977353
Rubriekscode 418.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Relaties; Psychologische aspecten
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Relaties