En?
Boek

En? (cop. 2010)/ Kitty Crowther, [vert. uit het Frans: Siska Goeminne]

In een kinderkamer wordt gewacht op een bijzonder iemand. Elk knuffeldier dat binnenkomt vraagt hetzelfde: 'En?' Op wie wachten deze knuffeldieren? Prentenboek met paginagrote potloodtekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

In een kinderkamer wordt gewacht op een bijzonder iemand. Iedere knuffel die binnenkomt, vraagt hetzelfde: 'En?' En het antwoord is dan 'Nee!' of 'Niks.', gedrukt in kleine of grote vette letters. Op wie wachten deze knuffeldieren? De verschuiving in het verhaal is subtiel: het ontwikkelt zich doordat na het omslaan van iedere bladzijde een figuur is toegevoegd in de tekening. De gezichtsuitdrukking en houding van de aanwezige figuren veranderen heel fijntjes. Door het raam is te zien dat de dag verandert in de nacht. De tekeningen in potlood, Oostindische inkt en kleurpotlood zijn ingetogen door hun zachte lijnvoering. De figuren met hun maskerachtige, maar vriendelijke gezichten, vormen als het ware eilandjes op de witte achtergrond van het papier. Het geheel ademt een bijzondere, enigszins surrealistische atmosfeer. Het verhaal wordt bijna helemaal verteld door de tekeningen. De minimale tekst is grappig door de herhaling en door de herkenning bij de (voor)lezer. De Belgische illustratrice Kitty Crowther is in 2010 bekroond met de Astrid Lindgren Memorial Award. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789058386373

Titel En?
Auteur Kitty Crowther
Secundaire auteur Siska Goeminne
Type materiaal Boek
Uitgave Wielsbeke : De Eenhoorn, cop. 2010
Overige gegevens [26] p - ill - 19 cm
Annotatie Uitg. met medew. van het Conseil général de la Seine Saint-Denis - Vert. van: Alors? - Paris : L'école des loisirs, cop. 2005
ISBN 9789058386373
PPN 331541203
Thematrefwoord Wachten
Taal Nederlands