Ik hou van je, mama...
Boek

Ik hou van je, mama... (cop. 2010)/ Catherine V¯ase, [vert. uit het Engels]

Een beertje vergelijkt zijn papa met allerlei dingen om uit te leggen hoeveel hij van hem houdt. Een olifantje doet hetzelfde voor haar mama. Omkeerbaar prentenboek met paginagrote geschilderde kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Vierkant, omkeerbaar prentenboek met daarin twee verhalen die elk hun eigen omslag hebben. Aan de ene kant het verhaal van een klein beertje, dat in vergelijkingen aan zijn papa vertelt wat die voor hem betekent, bijvoorbeeld 'Zou je een geluid zijn, dan was je even luid als een trom ... en even cool'. De tekst bevat een herhalingselement, steeds verzint het beertje iets anders dat zijn papa zou kunnen zijn. Uiteindelijk zegt het beertje dat papa al deze dingen is, omdat hij zoveel van hem houdt. Wanneer je het boek omkeert, wordt het verhaal in dezelfde trant vertelt door een olifantje. Zij vertelt aan mama hoeveel ze van haar houdt. De tekst staat in een groot lettertype in de illustraties, waarbij de vergelijking extra vet is gedrukt. De eenvoudige, kleurige verfillustraties zijn duidelijk en bevatten weinig details; de figuurtjes zijn dik omlijnd. De auteur publiceerde eerder 'De pinguïn die graag wilde vliegen'*. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789037476989

Titel Ik hou van je, mama...
Uniforme titel ... ik hou van je, papa!
Auteur Catherine Vase
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Ballon, cop. 2010
Overige gegevens [16] p - ill - 26×26 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Draai mij om! - Vert. van: I love you mummy! - London : Gullane Children's Books, 2010 - Keerdruk met: ... ik hou van je, papa! - [16] p. - Vert. van: I love you daddy! - London : Gullane Children's Books, 2010
ISBN 9789037476989
PPN 331267942
Thematrefwoord Repeteerverhalen
Taal Nederlands