Gast, dat is niet gepast!
Boek

Gast, dat is niet gepast! (leer wat manieren) (2010)/ Pamela Espeland & Elizabeth Verdick, ill. door Steve Mark ; [vert. uit het Engels: Sophie Goetvinck ; bew.: Marjolein Noé]

Adviezen en praktische tips voor goede manieren thuis en in het openbaar. Met grappige, cartoonachtige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Recensie

De serie 'Lach & Leer' bestaat uit een collectie zelfhulpboeken* waarin sociale onderwerpen op een kindvriendelijke en soms grappige manier aan de orde komen. Dit deel gaat over goede manieren thuis en in het openbaar. Na een korte quiz en inleiding over manieren in het algemeen worden lichaamsgedrag en toilet- , eet- en tafelmanieren behandeld. Eveneens wordt aandacht besteed aan beleefdheidsvormen in winkelcentra, op scholen, bij familie, tijdens telefoneren en chatten. Het praktische handboekje heeft een aantrekkelijke lay-out door het gebruik van verschillende lettertypen - wisselend van kleur en grootte - genummerde stappen, tekstballonnen en vrolijke, cartoonachtige illustraties. In gekleurde kaders en cirkels staan tips, vlotte acties in netelige situaties, manieren voor gevorderden en nadere uitleg, elk met een eigen kleur. Met oog voor grappige details. De stijl is direct, het taalgebruik begrijpelijk en de woordkeuze gevarieerd. Het boek sluit af met een samenvattend 'Overal en altijd beleefd in 10 stappen'. Leerzaam voor een breed publiek. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059326538

Titel Gast, dat is niet gepast! : (leer wat manieren)
Auteur Pamela Espeland ; Elizabeth Verdick
Secundaire auteur Steve Mark ; Sophie Goetvinck ; Marjolein Noé ; Elizabeth Verdick
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Sint-Niklaas : Abimo, 2010
Overige gegevens 116 p - ill - 18 cm
Annotatie Vert. van: Dude, that's rude! : get some manners. - Minneapolis, MN : Free Spirit, 2010
ISBN 9789059326538
PPN 331220075
Rubriekscode 499.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Etiquette
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Etiquette

Relaties/Serie

Lach & leer
Boek

Lach & leer (2007-...)

vol.
Uitgeleend