Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Waarom zien wij een regenboog?
Boek

Waarom zien wij een regenboog? (cop. 2010)/ Melissa Stewart, [vert. uit het Engels Piet de Bakker]

Hoe komt het dat we de kleuren van een regenboog kunnen zien? Ontdek wat licht ermee te maken heeft. Met, ook paginagrote, kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deze handzame, vierkante uitgave in de reeks 'Vertel eens...' gaat over de regenboog en hoe het komt dat mensen een regenboog kunnen zien. Daarnaast wordt ook in grote lijnen ingegaan op het licht, de functie van licht en de wijze waarop licht het mogelijk maakt dat ogen iets kunnen waarnemen. Licht valt op voorwerpen die dit licht absorberen, maar ook weerkaatsen. Die weerkaatsing wordt in vorm en kleur opgevangen door je ogen (lichtkegeltjes, lichtgevoelige cellen op het netvlies van je oog), vertaald door je hersenen en door jou als mens ervaren en begrepen. Wanneer licht wordt gebroken door regendruppeltjes (of waterdruppeltjes, hoe minuscuul ook) dan bestaat er grote kans dat er kleurschakeringen ontstaan. Wanneer dit op grote schaal gebeurt door miljoenen regen- of waterdruppeltjes dan ontstaat vaak een regenboog. Het is een prachtig gezicht hoe de kleuren in een regenboog in elkaar overlopen. De inhoud wordt boeiend en begrijpelijk gepresenteerd. De tekst vereist enige leesvaardigheid; de informatiedichtheid is hoog. Vetgedrukte woorden zijn opgenomen in de woordenlijst. Kleurenfoto's, -tekeningen en schema's vullen de tekst aan. Deze oorspronkelijk Engelstalige uitgave besluit met een aardig proefje (tuinsproeier), register en verwijzingen. Vanaf ca. 10 jaar

Specificaties

Nederlands | 9789055664726

Titel Waarom zien wij een regenboog?
Auteur Melissa Stewart
Secundaire auteur Piet de Bakker
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi, cop. 2010
Overige gegevens 32 p - ill - 21×21 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Why do we see rainbows? - New York : Marshall Cavendish Corporation, cop. 2009. - (Tell me why, tell me how)
ISBN 9789055664726
PPN 32936488X
Rubriekscode 536
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Licht
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Kleuren

Relaties/Serie

Vertel eens...
Boek

Vertel eens... (2008-...)

vol.
Uitgeleend