Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Nick Baker's Allemaal beestjes
Boek

Nick Baker's Allemaal beestjes (cop. 2010)/ [fotogr.: Will Heap, ill.: Laurie Peters ; vert. uit het Engels: Els Schrijber]

Ontwerp je eigen rupsenvilla en maak een libellenverblijf. Met tips voor de vangst, verzorging en huisvesting van dertien insecten en kriebelbeestjes. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een uitnodigend, rijk boek voor jonge natuuronderzoekers, waarin op gevarieerde wijze de aandacht is gevestigd op kleine beestjes (insecten/kruipers) in en om het huis. Algemene informatie wordt aangereikt over gereedschap voor een 'insectenzoo' en het vangen en houden van kleine beestjes. De auteur verklaart enige in het boek gebruikte praktische symbolen voor de beginnende onderzoeker: waar vind je de kleine beestjes, wat eet een insect, grappige proefjes, vochthuishouding in een beestjesverblijf, vraag een volwassene om hulp. Beestjes die om de beurt aan bod komen zijn o.a.: pissebedden, bladluizen, oorwurmen, sabelsprinkhanen, libellenlarven en bootsmannetjes. Aan elk 'beestje' is een veelzijdig en informatief hoofdstuk van twee bladzijden gewijd. Vrij drukke lay-out, waarin tegen een achtergrond van ruitjespapier basale informatie wordt aangereikt, gelardeerd met kleurenillustraties, met stift geschreven trefwoorden, cartoonachtige sketches, tips voor proefjes en onderzoek, vraag- en antwoordspelletjes, logboekachtige animaties. De korte teksten staan in diverse, ook kleine, lettertypes. Het aansprekende boek (oorspronkelijk Engelstalig) besluit met een register en enkele handige websites. Voor in (kleine) natuurverschijnselen geïnteresseerde kinderen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789052108322

Titel Nick Baker's Allemaal beestjes
Uniforme titel Allemaal beestjes
Auteur Nick Baker
Secundaire auteur Will Heap ; Laurie Peters ; Els Schrijber
Type materiaal Boek
Uitgave Baarn : Tirion Natuur, cop. 2010
Overige gegevens 64 p - ill - 29 cm
Annotatie Omslagtitel: Allemaal beestjes - Met reg - Vert. van: Bug zoo. - London : Dorling Kindersley, 2010
ISBN 9789052108322
PPN 328286222
Rubriekscode 597.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Rupsen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Geleedpotige dieren