Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Hoe maken spinnen een spinnenweb?
Boek

Hoe maken spinnen een spinnenweb? (cop. 2010)/ Melissa Stewart, [vert. uit het Engels Piet de Bakker]

Wat is het verschil tussen spinnen en insecten? En ontdek waarom en hoe spinnen een web maken. Met, ook paginagrote, kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit deel uit de serie 'Vertel eens...'* gaat over spinnen. Er wordt uitgelegd wat het verschil is tussen spinnen en insecten, wanneer spinnen ontstaan zijn, welke soorten er zijn en hoe en waarom ze webben maken. De titel van het boek dekt niet echt de inhoud, maar het is wel een vraag waar kinderen het antwoord niet altijd op weten. Ook de titels van de hoofdstukken dekken de inhoud niet altijd even goed. Hier en daar is het taalgebruik onnodig moeilijk ('De eerste spinnen deden ongeveer 400 miljoen jaar geleden hun intrede op aarde.') En of kinderen van de uitleg bij het woord 'fibroïne' in de woordenlijst veel wijzer worden, valt te betwijfelen: 'Eiwitrijk aminozuur dat de basis vormt van spinsel'. Er staat vrij veel tekst op de pagina's, met weinig witregels, maar wel in een duidelijke letter. Hierdoor is de hulp van een volwassene waarschijnlijk nodig om alle informatie te kunnen begrijpen. De kleurenfoto's, soms in gekleurde kaders, zijn aantrekkelijk. Elk hoofdstuk sluit af met een vrij eenvoudige vraag over de inhoud. Achterin staan een proefje, een woordenlijst, websites en een register. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055664719

Titel Hoe maken spinnen een spinnenweb?
Auteur Melissa Stewart
Secundaire auteur Piet de Bakker
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi, cop. 2010
Overige gegevens 32 p - ill - 21×21 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: How do spiders make webs? - New York : Marshall Cavendish Corporation, cop. 2009. - (Tell me why, tell me how)
ISBN 9789055664719
PPN 329364871
Rubriekscode 597.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Spinnen (dier)
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Spinnen

Relaties/Serie

Vertel eens...
Boek

Vertel eens... (2008-...)

vol.
Uitgeleend