Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Waar is de kleine paashaas?
Boek

Waar is de kleine paashaas? een groot zoek- en aanwijsboek (cop. 2011)/ Joachim Krause, [vert. uit het Duits: M. Hoogland]

Heintje, de kleine paashaas, gaat op bezoek bij een paaseischildermachine en ook bij echte kunstenaars. Er moeten heel veel eieren beschilderd en verstopt worden. Hardkartonnen prentenboek met grote gekleurde zoekplaten. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een groot kijk- en zoekboek met zeven kleurige illustraties over dubbele pagina's, vol met hazen en eieren in alle kleuren en formaten. Het hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken vertelt in losstaande scènes een beperkt verhaal over paashazen en het schilderen en verstoppen van paaseieren. We zien Hein, de kleine paashaas, in zeven situaties: bij hem thuis, op de hazenschool, bij een paaseischildermachine, bij kunstenaars, op de voorjaarsmarkt en bij het verstoppen en zoeken van de paaseieren. Op alle pagina's is een aantal cirkels uitgesneden, waardoor er doorzicht naar de vorige of volgende pagina ontstaat. Een leuk, maar weinig verrassend effect. De hazen doen dingen die mensen ook zouden doen. Op de kleurige afbeeldingen zijn veel details te zien. De teksten staan in de afbeelding en geven een beeld van de situatie. Soms wordt een vraag gesteld of iets beschreven om de plaat beter te bekijken. De titel lijkt op de rode draad van het verhaal te wijzen, namelijk het vinden van Hein in iedere afbeelding. De teksten verwijzen daar echter niet naar. In dezelfde uitvoering verscheen onder andere 'Waar is de kleine dino?'*. Een leuk kijkboek voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025111410

Titel Waar is de kleine paashaas? : een groot zoek- en aanwijsboek
Auteur Joachim Krause
Secundaire auteur M. Hoogland
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Holland, cop. 2011
Overige gegevens [16] p - ill - 32 cm
Annotatie Vert. van: Wo ist der kleine Osterhase? - Bindlach : Loewe, 2010
ISBN 9789025111410
PPN 329958143
Genre paasverhaal
Thematrefwoord Pasen ; Zoekplatenboeken
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Pasen ; Zoekboeken