Bravo, Boris!
Boek

Bravo, Boris! (cop. 2011)/ Carrie Weston [tekst], Tim Warnes [ill. ; vert. uit het Engels: Tanja Timmerman ; red.: Vitataal]

De dieren in de klas van juf Kloek gaan kamperen. Na het bessen plukken blijkt hun tent overhoop te zijn gehaald. Gelukkig weet de dappere beer Boris wel raad met de boosdoeners. Vierkant prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

De dieren uit de klas van juf Kloek, de kip, gaan op kamp. Ze nemen allemaal iets dierbaars mee. Hun onhandige klasgenoot, beer Boris, is zo vriendelijk om de zware spullen te sjouwen. Na wat problemen komt de groep aan op de kampeerplek en wordt de tent moeizaam opgezet. Als de dieren terugkomen van het bessen plukken, staat de tent er helaas niet meer zo mooi bij maar gelukkig weet Boris daar wel raad mee. De dieren in dit boek hebben allemaal menselijke eigenschappen en ieder heeft zijn eigen kwaliteiten. Zo is de ietwat onhandige beer ook heel behulpzaam. Hij is in staat om alle dieren te beschermen tegen de boze buitenwereld. Thema's als veiligheid, bescherming en anders zijn komen aan bod in dit warme verhaal. De tekeningen beslaan regelmatige hele of dubbele pagina's, soms staat een aantal kleinere bij elkaar op een bladzijde. Ze zijn hartverwarmend en weergegeven in zachte kleuren. De teksten, gezet in een schreefloze quasi-schrijfletter, staan op verschillende manieren in of naast of in de afbeeldingen, waarbij ook de lettergrootte varieert. Prachtig om duidelijk te maken dat iedereen op zijn eigen wijze iets voor een ander kan betekenen. Prima inzetbaar in de kleutergroep. Over Boris verscheen eerder 'O, Boris!'*. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048304301

Titel Bravo, Boris!
Auteur Carrie Weston
Secundaire auteur Tanja Timmerman ; Tim Warnes
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, cop. 2011
Overige gegevens [32] p - ill - 26×26 cm
Annotatie Vert. van: Bravo, Boris! - Oxford : Oxford University Press, 2011
ISBN 9789048304301
PPN 331464128
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Schoolreizen ; Vriendschap ; Schoolleven
Taal Nederlands