Eigen-wijs
Boek

Eigen-wijs liedbundel voor kinderen van 4-12 jaar ([2009])/ onder red. van meesters in muziek: Frans Haverkort, Rinze van der Lei, Lieuwe Noordam, [muzieknotatie: Hinke Noordam ; eindred.: Marianne van Rijsewijk ; ill.: Heleen Brulot]

Verzameling van 251 liedjes voor kinderen in de basisschoolleeftijd, Met melodietekst met akkoorden, spelmogelijkheden en cd-rom met mp3-bestanden van alle eerste coupletten.Verzameling van 251 kinderliedjes, ingedeeld naar leeftijdsgroep. Met melodietekst met akkoorden, spelmogelijkheden, muziekdidactische aanwijzingen en cd-rom met mp3-bestanden van alle eerste coupletten. Vanaf ca. 4 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Herziene versie van een in 1999 uitgegeven bundel met kinderliedjes. De 251 gedeeltelijk nieuwe liedjes zijn naar leeftijdsgroep ingedeeld (groep 1-2 t/m groep 7-8) en bieden de tekst, de muziek (melodietekst met akkoorden), spelmogelijkheden en muzikale begeleiding met eenvoudige instrumenten. Er is een zeer gevarieerd aanbod liedjes met zeer uiteenlopende onderwerpen. Het betreft traditionele en recente liedjes, liedjes uit verschillende culturen en voor de oudste groepen ook een groot aantal Engelstalige liedjes. De begeleidende teksten, die zich richten tot de muziekdocent en basisschoolleerkracht, bevatten goede muziekdidactische adviezen. Leuke, speelse kleurenillustraties verlevendigen de uitgave. De bijbehorende cd-rom bevat mp3-bestanden van het eerste couplet van alle liedjes, waardoor leerkrachten en kinderen een goed idee van het in te studeren lied kunnen krijgen. Bij elk lied staat in kleine blauwe letters een verwijzing naar het tracknummer van het betreffende lied. Ook de bronvermelding, discografie en een inhoudsopgave op titels en beginregels zijn achterin te vinden. Liederen en meezingversies zijn te downloaden via www.meestersinmuziek.nl. Een waardevolle uitgave, vooral voor basisscholen en pabo's met kinderen van ca. 4 tot 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789080497160

Titel Eigen-wijs : liedbundel voor kinderen van 4-12 jaar
Secundaire auteur Frans Haverkort ; Rinze van der Lei ; Hinke Noordam ; Heleen Brulot
Type materiaal Boek
Uitgave Born : Stichting ter Bevordering van de Muzikale Vorming, [2009]
Overige gegevens 384 p - ill., muz - 25 cm - cd-rom met mp3-bestanden
Annotatie Met discogr., lit. opg - Herz. versie van: Eigen-wijs : liedbundel voor het basisonderwijs. - Cop. 1999
ISBN 9789080497160
PPN 316658499
Rubriekscode 477.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kinderliedjes; Basisonderwijs
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Kinderliedjes