Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Haaien
Boek

Haaien (cop. 2011)/ Miranda Macquitty, [bijkomende fotogr. Frank Greenaway ... et al. ; ed. Lorrie Mack ... et al. ; vert. uit het Engels]

Allerlei wetenswaardigheden over haaien en roggen, voor wat betreft soorten, anatomie, voortplanting, leefwijze en bescherming. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Populairwetenschappelijk boek over haaien en de eraan verwante roggen, van de kleinste (20 cm.) tot de grootste, de onschuldige filteraar de walvishaai (12 m.). Aandacht wordt besteed aan onder meer anatomie, evolutie, leefwijze (er is vaak niet al te veel van bekend), voortplanting, parasieten, aanvallen op mensen (terecht gebagatelliseerd, bijvoorbeeld de kans om te verdrinken in zee is veel groter), zwemprestaties, overbevissing, haaienproducten en de bescherming van de haai. In 26 korte hoofdstukken van elk twee pagina's wordt een onderwerp besproken aan de hand van een inleiding met daarnaast vele detail(kleuren)foto's en illustraties met een korte uitleg met eigen kop. Aantrekkelijke, maar vrij drukke lay-out, waarin de afbeeldingen soms uit hun achtergrond zijn gelicht. De fotobijschriften boeien, maar staan in een klein lettertype. Het taalgebruik is volwassen. Al met al wordt het onderwerp gevarieerd en aardig compleet benaderd. In deze geactualiseerde heruitgave zijn toegevoegd een overzicht van fascinerende feiten, enige vragen en antwoorden, verwijzingen naar (ook Engelstalige) websites en plekken waar je haaien kunt zien en een woordenlijst. Een register sluit de uitgave af. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089415868

Titel Haaien
Auteur Miranda Macquitty
Secundaire auteur Frank Greenaway ; Lorrie Mack
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Memphis Belle, cop. 2011 - Antwerpen : Standaard
Overige gegevens 72 p - ill., krt - 29 cm
Annotatie Oorspr. Nederlandse uitg.: Houten : Van Holkema & Warendorf, 1993 - Met reg - Vert. van: Shark. - London : Dorling Kindersley, 1992. - (Eyewitness guides)
ISBN 9789089415868
PPN 331383500
Rubriekscode 598.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Haaien
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Haaien

Relaties/Serie

Ooggetuigen
Boek

Ooggetuigen (1989-....)

vol.
Uitgeleend