Dochters van het land
Boek

Dochters van het land (cop. 2011)/ Joyce Maynard, vert. uit het Engels door Anke ten Doeschate

Twee heel verschillende Amerikaanse vrouwen, die op 4 juli 1950 in hetzelfde ziekenhuis in Vermont zijn geboren en opgroeien in gezinnen die weinig contact met elkaar hebben, vertellen om en om over hun leven.

Recensie

Twee totaal verschillende gezinnen krijgen op dezelfde dag een dochter. De meisjes hebben niks met elkaar, maar worden door hun moeders gedwongen tot regelmatig contact. Beide meisjes voelen zich een buitenstaander in hun familie. Terwijl beurtelings het verhaal door Ruth en Dana (ik-figuren) verteld wordt, wordt langzaam duidelijk welk geheim de families bindt. De boerderij van een van de gezinnen speelt een belangrijke rol, de wisselende seizoenen, oogsten en natuurrampen vormen de steeds aanwezige, en onveranderlijke achtergrond van een gebeurtenissen in een mensenleven. Heel ontroerend beschreven, met veel liefde voor het leven op het platteland en de natuur. Heel mooi verwoord zijn ook de verschillen tussen de twee vrouwen met een geheel eigen karakter, die elk hun eigen leven leiden en tenslotte samen komen. Een goed opgebouwde, prettig leesbare en soms verrassende roman van de journaliste van de New York Times (1953), die zowel romans als non-fictie schreef. Vrij kleine druk en ruime interlinie.

Specificaties

Nederlands | 9789022959886

Titel Dochters van het land
Auteur Joyce Maynard
Secundaire auteur Anke ten Doeschate
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Orlando, cop. 2011
Overige gegevens 326, 10 p - portr - 22 cm
Annotatie Vert. van: The good daughters. - New York : Morrow, cop. 2010 - Bevat tevens: interview, leesclubvragen, extra's & meer
ISBN 9789022959886
PPN 330041517
Thematrefwoord Persoonsverwisselingen
Taal Nederlands