Danseressen van de wereld
Boek

Danseressen van de wereld een reis rond de wereld samen met de mooiste danseressen ... (cop. 2010)/ [tekst: Aurélia Hardy, ill.: Sybile ; vert. uit het Frans: Baeckens Books ; red.: Eva De Nef ... et al.]

Vijftien danseressen vertellen over hun liefde voor het dansen van onder andere hiphop en breakdance, Bollywoord en ballet. Met paginagrote kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Op iedere dubbele, vaak nog verder open te klappen, bladzijde, is een dans(eres) het onderwerp in tekst en illustratie. In totaal komen vijftien soorten dansen uit de hele wereld aan bod, zoals het klassieke ballet van de Franse Heloise, de gopak van de Russische Katja, de kabuki van de Japanse Akiko en de traditionele dans van de Senegalese Zaina. Op meestal elke linkerpagina staat de tekst; hier is de danseres aan het woord die op de rechterpagina staat afgebeeld. Zij vertelt iets over de culturele gewoontes van haar land en over een specifieke dans. De illustraties in gemengde techniek zijn sfeervol, met name door het zorgvuldig bij de dans uitgekozen kleurgebruik. De danseressen zijn met aandacht voor detail, maar popperig afgebeeld met allemaal hetzelfde soort gezicht. Aangezien er telkens twee bladzijden deels op elkaar 'geplakt' zijn, met een loze ruimte ertussen, lijken de pagina's vrij dik. Het onderwerp van dit boek is origineel, maar de schrijfstijl en het woordgebruik passen niet bij de doelgroep van de illustraties: ze zijn te moeilijk voor kinderen. Toch zullen jonge ballerina's dit grote en stevige boek door zijn uitvoering aantrekkelijk vinden. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054616450

Titel Danseressen van de wereld : een reis rond de wereld samen met de mooiste danseressen ...
Auteur Aurélia Hardy
Secundaire auteur Sybile" ; Eva De Nef
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Baeckens Books, cop. 2010
Overige gegevens [44] p - ill., krt - 33 cm
Annotatie Uitgeversnaam op omslag: Bakermat - Vert. van: Danseuses du monde. - Auzou, cop. 2009
ISBN 9789054616450
PPN 331268604
Rubriekscode 791
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dansen
PIM Rubriek Theater en Film
PIM Trefwoord Dansen