Prinsessen van de wereld
Boek

Prinsessen van de wereld een reis rond de wereld met de allermooiste prinsessen ... (cop. 2010)/ [tekst: Katell Goyer, ill.: Misstigri ; vert. uit het Frans: Baeckens Books ; red.: Eva De Nef ... et al.]

Veertien korte sprookjes of legenden over prinsessen uit verschillende landen of volken. Met paginagrote kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Veertien korte legenden over prinsessen in verschillende landen op de wereld. Er staat bijvoorbeeld een legende in over prinses Natascha uit Rusland, over prinses Li Chaowei uit China en over prinses Neferure uit Egypte. Elke legende beslaat twee pagina's. Op de linkerzijde staan twee kolommen met tekst. De legendes over de prinsessen worden in het kort verteld, waardoor ze erg geschikt zijn om voor te lezen. Mooie kleurrijke illustraties op de rechterkant lopen door naar de tekstpagina op de linkerkant. Sommige pagina's hebben, ook paginagrote, 'flappen' die opengeklapt kunnen worden. Groot formaat boek waarin telkens twee bladzijden deels op elkaar 'geplakt' zijn, met een loze ruimte ertussen. Daardoor ogen de pagina's vrij dik. Deze uitgave oogt mysterieus en maakt nieuwsgierig naar de binnenkant. Voor prinsessenliefhebbers is dit boek een must. Met aan de binnenzijde van het omslag voorin een landkaart, waarop de lezer kan zien waar de prinses zich op de wereld bevindt. In ongeveer dezelfde uitvoering verschenen van verschillende auteurs ook uitgaven over danseressen, avonturiers en de Graal*. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054616443

Titel Prinsessen van de wereld : een reis rond de wereld met de allermooiste prinsessen ...
Auteur Katell Goyer
Secundaire auteur Misstigri" ; Eva De Nef
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Baeckens Books, cop. 2010
Overige gegevens [34] p - ill., krt - 33 cm
Annotatie Uitgeversnaam op omslag: Bakermat - Vert. van: Princesses du monde. - Auzou, cop. 2009
ISBN 9789054616443
PPN 331271168
Rubriekscode 829.73
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Sprookjesprinsessen
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Sprookjesfiguren