Russische sprookjes
Boek

Russische sprookjes ([2007])/ met ill. van Iwan Bilibin, [vert. uit het Russisch: Thera Giezen ; tekstred.: Kirsten Verhagen]

Zeven Russische sprookjes en legenden worden naverteld. Prentvertelling met sfeervolle 19e-eeuwse kleurenillustraties. (Voor)lezen vanaf ca. 6 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Naar aanleiding van een tentoonstelling in het Groningen Museum (2007/08) verscheen er een prentvertelling met zeven Russische sprookjes en legenden, voorzien van schitterende illustraties. De sprookjes hebben allemaal een setting in Rusland, het tsarenrijk, maar vertonen verder de traditionele sprookjesopbouw en -motieven, zoals een zoektocht, het steeds driemaal herhalen van een activiteit en veelal een gelukkig slot. Bepaalde personages komen in meerdere verhalen voor, maar vervullen dan een andere rol of worden met een andere karaktertrek getypeerd. Alle verhalen laten zich uitstekend voorlezen en brengen voorlezer en toehoorder in de sfeer van het tsaristische Rusland. De 19e-eeuwse kleurenillustraties, voorzien van een mooi kader, zijn uitermate kunstrijk en geven in detail passages uit de verhalen weer en verlenen personages een extra dimensie. Vooral de paginagrote illustraties zijn een lust voor het oog en dat geldt ook voor het titelblad. Het boek, voorzien van een aantrekkelijk omslag, zal veel kijk- en lees/luisterplezier geven. Naar aanleiding van de tentoonstelling is ook een catalogus voor volwassenen verschenen*. Vanaf ca. 6 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789056626419

Titel Russische sprookjes
Secundaire auteur Iwan Bilibin ; Thera Giezen ; Kirsten Verhagen
Type materiaal Boek
Uitgave Groningen : Groninger Museum, [2007] - Rotterdam : NAi Uitgevers
Overige gegevens 71 p - ill - 29 cm
Annotatie Uitg. ter gelegenheid van de tentoonstelling Russische sprookjes, volksverhalen en legenden in het Groninger Museum (15 december 2007 tot en met 6 april 2008)
ISBN 9789056626419
PPN 306108232
Rubriekscode Russisch 861
Taal Nederlands
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Sprookjes