Hoe overleef ik (wild) breien?
Boek

Hoe overleef ik (wild) breien? (2011)/ Francine Oomen, met tek. van Annet Schaap en Deborah van der Schaaf ; [foto's Daan Aerts]

Rosa, Esther en Neuz versieren hun fiets, een lantaarnpaal of stoel met eigen breisels. Met minicursus breien en patronen voor een sjaal, muts, enz. Met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De hoofdpersonen uit de 'Hoe overleef ik boeken' Rosa, Esther en Neuz slaan aan het breien. Esther heeft het wild breien ontdekt dat in Amerika bekend staat als 'Knit graffiti'. Op straat krijgen voorwerpen versiersels van brei- of haakwerkstukken. In dit boek en op de bijbehorende site 'www.wildbreien.nl' staan voorbeelden van wild breien die schrijfster Francine Oomen zelf maakte en voorbeelden uit Amerika. Behalve deze breisels staan er ook een gewone sjaal, muts, vingerpoppetje, pennenetui en meer in. Het boek bevat brei- en haaklessen, je leert pompoenen maken en een werkje versieren. De wijze waarop steken worden opgezet in de breiles is merkwaardig, maar je kunt er wel mee verder. De vormgeving is druk van opzet. Er zijn websites, lessen, suggesties, foto's, tips en een strip opgenomen. Het boek geeft breien een hip en modern karakter en slaat een brug tussen generaties die met breien zijn opgegroeid en de nieuwe generatie die op school niet meer leert breien. In de strip is een ondoordachte keuze gemaakt het oorlogsmonument op de Dam in Amsterdam in te pakken met breisels, het enige minpunt in dit vrolijk en leerzaam boek dat meiden vanaf ca. 10 jaar zeker zal aanspreken.

Specificaties

Nederlands | 9789045112091

Titel Hoe overleef ik (wild) breien?
Uniforme titel Hoe overleef ik wild breien? Hoe overleef ik breien?
Auteur Francine Oomen
Secundaire auteur Annet Schaap ; Daan Aerts
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam [etc.] : Querido, 2011
Overige gegevens 57 p - ill - 22×22 cm
ISBN 9789045112091
PPN 330597930
Rubriekscode 625.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Haken
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Breien