Cakejes voor prinsesjes
Boek

Cakejes voor prinsesjes (cop. 2010)/ [inleiding: Cathy Jones, vert. uit het Engels: Gea Scheperkeuter ; red.: Elke Doelman]

Recepten voor allerlei soorten cakejes worden stapsgewijs uitgelegd. Met veel kleurenfoto's. Voor 'prinsesjes' vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Recensie

Meisjes die heel graag prinses zouden willen zijn én graag bakken, kunnen met dit kookboek hun hartje ophalen: het staat vol recepten voor cupcakes en er zitten ook een paar recepten bij voor drankjes en zoete toetjes. Eerst wat basisinformatie, ook voor het inschakelen van hulp van de 'hoofdkok'. Na het hoofdstuk etiquette voor keukenprinsesjes met praktische tips, komen de recepten. De vormgeving van het boek is heel consequent: tekst op zachtgekleurde pagina's, versierd met sterretjes en kroontjes. Puntsgewijs wordt uitgelegd hoe je de recepten maakt. De tekst staat in een, voor kinderen niet zo prettig leesbare, quasi-schrijfletter. Aantrekkelijke foto's van de cakejes, afgewisseld met portretten van meisjes, gekleed als prinsessen. Ook het roze omslag met reliëfdruk toont een prinsesje. Achterin twee pagina's van roze karton waarin sjablonen zijn uitgestanst die, uitgedrukt, gebruikt kunnen worden bij het versieren van cupcakes, als naamkaartje op tafel, enz. Dit boek, met alfabetisch register, surft mee op de cupcakestrend. De meeste versieringen zijn dan ook in kookwinkels verkrijgbaar. Echt een (cadeau)boek voor meisjes vanaf ca. 8 t/m 10 jaar; enige begeleiding zal welkom zijn.

Specificaties

Nederlands | 9781445414133

Titel Cakejes voor prinsesjes
Secundaire auteur Cathy Jones ; Gea Scheperkeuter ; Elke Doelman
Type materiaal Boek
Uitgave Bath [etc.] : Love Food, cop. 2010
Overige gegevens 64 p., [2] sjablonenbl - ill - 23×23 cm
Annotatie Met reg
ISBN 9781445414133
PPN 331800373
Rubriekscode 629.77
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Garneren (gerecht)
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Gebakrecepten