Reckless
Boek

Reckless a story (2010)/ written and ill. by Cornelia Funke, found and told by Cornelia Funke and Lionel Wigram ; transl. [from the German] by Oliver Latsch

Jacob voelt zich thuis in de sprookjeswereld waarin hij terechtkomt. Maar de strijd om zijn jongere broer Will te redden, is net zo echt als in de werkelijkheid. Vanaf ca. 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het verhaal is grotendeels verzonnen door Lionel Wigram, een Amerikaanse filmproducent. Samen met hem creëerde de schrijfster een originele wereld, waarin hoofdpersoon Jacob regelmatig door een spiegel reist naar een plek waar sprookjes samenkomen. Als Jacobs broertje Will hem een keer volgt door de spiegel, verandert hij door een ongeluk langzaam in een wezen van steen dat zich spoedig zal aansluiten bij een leger dat die wereld wil overnemen. Tenzij Jacob dit kan voorkomen. Samen met Fox, een jonge vrouw die in een vos kan veranderen, gaat hij een gevaarlijk avontuur tegemoet. De sfeervolle vertelstijl zuigt de lezer vanaf de eerste pagina in een grimmig verhaal met griezelige elementen, geheel in de stijl van de gebroeders Grimm. Met veel fantasie en leuke vondsten wordt een geheel nieuw sprookje gesmeed over vriendschap, liefde en moed. Het verhaal is mooi afgerond, maar toch wil je als lezer meer; wat gelukkig ook gaat gebeuren. De Duitse schrijfster bereikte wereldwijd succes met boeken als 'Hart van inkt', dat in 2008 is verfilmd. In het Nederlands verschenen als 'Reckless: achter de spiegel'*. Vanaf ca. 14 jaar.

Specificaties

Engels | 9781905294855

Titel Reckless : a story
Auteur Cornelia Funke
Secundaire auteur Lionel Wigram ; Oliver Latsch
Type materiaal Boek
Uitgave Frome : Chicken House, 2010
Overige gegevens 337 p - ill - 24 cm
Annotatie Vert. van: Reckless. - Hamburg : Dressler, cop. 2010
ISBN 9781905294855
PPN 327034351
Genre science-fiction
Thematrefwoord sprookjesfiguren
Taal Engels