Eigenwijs konijntje!
Boek

Eigenwijs konijntje! (cop. 2011)/ M. Christina Butler [tekst], Gavin Scott [ill. ; vert. uit het Engels: Ellen Hosmar ; red.: Vitataal]

Konijn Saartje wil haar lievelingsmuts, die oma voor haar heeft gemaakt, niet afdoen. Ook niet als het lente wordt en de muts gaat kriebelen. Gelukkig bedenkt oma een goede oplossing. Prentenboek met kleurenillustraties en voelelement. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Saartje Konijn heeft de wollen muts die oma voor haar gemaakt heeft, altijd op. Als het lente wordt, weigert ze haar lievelingsmuts af te doen en wil ze helemaal niet genieten van de zon en de bloemen. Tijdens een picknick gaat de muts kriebelen. Gelukkig heeft Oma een goed idee waardoor Saartje het niet erg meer vindt haar warme muts af te doen. Prentenboek over herkenbare emoties voor jonge kinderen. De tekst is kort en afgestemd op de leeftijdsgroep. Een lieve, wat brave sfeer, met platen die daar uitstekend bij aansluiten. Ze beslaan grotendeels volledige pagina's. Er is veel op te ontdekken en de vrolijke kleuren zullen kinderen zeker aanspreken. Bovendien is de muts van Saartje op elke bladzijde bedekt met vilten stof en daardoor te voelen. Actief bezig zijn met een boek is voor de jongste kleuters altijd een succes. Zij zullen zich goed kunnen verplaatsen in de hoofdpersoon. Een niet erg origineel, maar vriendelijk prentenboek voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048303427

Titel Eigenwijs konijntje!
Auteur M. Christina Butler ; Gavin Scott
Secundaire auteur Ellen Hosmar ; Gavin Scott
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, cop. 2011
Overige gegevens [26] p - ill - 29 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Een aaibaar boek - Vert. van: Hot cross bunny! - London : Little Tiger Press, 2011
ISBN 9789048303427
PPN 329724525
Thematrefwoord Dwarse kinderen ; Voelboeken
Taal Nederlands