Mooi gemaakt
Boek

Mooi gemaakt creatieve projecten voor kinderen. 3: van 10 tot 12 jaar (cop. 2011)/ Jorna Go, [red.: Stella Ruhe ; fotogr.: Gerhard Witteveen ; ill. Jorna Go]

Thematisch gerangschikt zijn knutselopdrachten uitgewerkt voor kinderen van 10 tot 13 jaar.Rond thema's als natuur en milieu, culturen en techniek en spel worden knutselopdrachten stap voor stap uitgelegd. Met kleurenfoto's en enige kopieervellen. Onder begeleiding vanaf ca. 8 tot 10 jaar.

Recensie

De 33 gevarieerde leuke projecten zijn gerangschikt op thema, zoals natuur en milieu, culturen, techniek en spel en feestdagen. Het zijn zowel fantasie- als techniekprojecten. De projecten zijn zowel gericht op groepen als op het individu op de basisschool, in de naschoolse opvang of thuis. De tekst richt zich op de volwassenen, die met de kinderen werken. Volwassenen wordt aangeraden de projecten eerst zelf te maken, om zo te weten te komen waar men eventuele problemen kan verwachten. Bij elk project staat in een gekleurd kader de lijst met benodigdheden. Er wordt ingegaan op wat er van tevoren al gedaan kan worden en bepaalde begrippen die in het project van belang zijn, worden nader toegelicht. De werkwijze is duidelijk stap voor stap beschreven en waar nodig met schetsen verduidelijkt. Veelal worden ook variaties op het thema genoemd. Van het eindresultaat is een paginagrote kleurenfoto afgedrukt. De materialen zijn niet duur en goed verkrijgbaar. De andere delen richtten zich op een jongere doelgroep. De projecten in dit aantrekkelijk uitgevoerde boek zijn, met wat begeleiding, goed te maken door kinderen van ca. 10 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789058778901

Titel Mooi gemaakt : creatieve projecten voor kinderen. 3: van 10 tot 12 jaar
Auteur Jorna Go
Secundaire auteur Stella Ruhe ; Gerhard Witteveen
Type materiaal Boek
Uitgave Baarn : Forte, cop. 2011
Overige gegevens 96 p - ill - 25 cm
ISBN 9789058778901
PPN 328238023
Rubriekscode 624.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Handenarbeid
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Handenarbeid

Relaties/Serie

Mooi gemaakt
Boek

Mooi gemaakt creatieve projecten voor kinderen (2007-...)

vol. 3: van 10 tot 12 jaar
Uitgeleend
Jorna Go