Het verhaal van de mummies
Boek

Het verhaal van de mummies op avontuur in het verleden (cop. 2011)/ Penny Clarke, [ill.: David Antram ... et al. ; red.: Tanya Kant ; vert. uit het Engels: Karin Beneken Kolmer]

Waarom, hoe en waar mummificeerden Egyptenaren overleden mensen? Met informatie over mummificatie in het ijs, in het veen en bij andere volken. Met grappige stripachtige kleurentekeningen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De mummie staat centraal in dit zeer aantrekkelijk uitgevoerde boek. In korte hoofdstukken (steeds twee naast elkaar liggende bladzijdes met onderwerpen als de kist maken, tombes, de vloek etc.) wordt niet enkel het verhaal over het mummificeren verteld, maar ook over waarom de mensen zich lieten conserveren. Het taalgebruik is niet moeilijk en richt zich goed op de doelgroep. Speelse, maar drukke lay-out met een collage van illustraties, korte teksten, verschillende lettertypes en gekleurde kaders. Leuke, maar vooral ook gedetailleerd getekende illustraties, soms cartoonachtig, vullen de teksten aan. Juist door deze combinatie staat het onderwerp heel dicht bij de doelgroep, voor wie een algemeen bekend stuk geschiedenis inzichtelijk wordt gemaakt. En hoewel de Egyptische mummie centraal staat, wordt ook aandacht besteed aan andere lijken die gemummificeerd teruggevonden zijn in bijvoorbeeld venen en het ijs. Dit aantrekkelijk vormgegeven boek bevat een trefwoordenregister, verklarende woordenlijst en een feitenoverzicht, dat deels op de achterzijde van het omslag is afgedrukt. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054839705

Titel Het verhaal van de mummies : op avontuur in het verleden
Auteur Penny Clarke
Secundaire auteur David Antram ; Tanya Kant ; Karin Beneken Kolmer
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : Biblion Uitgeverij, cop. 2011
Overige gegevens 63 p - ill., krt - 30 cm
Annotatie Met index - Vert. van: The story of mummies. - Brighton : The Salariya Book Company, cop. 2008. - (Adventures in the real world)
ISBN 9789054839705
PPN 327501731
Rubriekscode 902.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Egyptische Oudheid
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Mummies