Het kinderziekenhuis
Boek

Het kinderziekenhuis (2011)/ Chris Adrian, vert. [uit het Engels] door Leen Van Den Broucke, An de Greef & Marijke Versluys

Nadat de aarde kilometers onder water is komen te staan, blijft een Amerikaans kinderziekenhuis met al zijn bewoners en medewerkers intact.

Recensie

Tweede roman van de succesvolle Amerikaanse kinderarts (1971) na 'De machine van Gob'. Jemma is derdejaars medisch studente en heeft avonddienst in een ziekenhuis. Er breekt een gruwelijke storm los en het gaat zo hard regenen dat de aarde begraven wordt onder zeven mijl water. Na de zondvloed dobbert de losgeslagen kindervleugel als een ark van Noah over de desolate watermassa, met zevenhonderd kinderen, artsen, medewerkers en ouders die toevallig op ziekenbezoek waren. Alles is voorgoed veranderd. De nuchtere Jemma is getekend door het leven (de verschrikkelijke zelfmoord van haar broer Calvin, vier dode echtgenoten) en aanvankelijk niet in staat om te rouwen om de verloren wereld. Maar ze hervindt zich in haar liefde voor Rob en pogingen om de soms doodzieke kinderen te redden. Een stem lijkt over de bewoners van de ark te waken en maakt duidelijk dat ze met een bijzondere missie bezig zijn. Een fascinerend, wonderlijk en meeslepend verhaal over grote thema's als leven, dood, liefde en wroeging, met een bijzondere vertelwijze (gedeelten worden door engelen verteld) en een onverwacht, aangrijpend einde. Vrij kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789089530486

Titel Het kinderziekenhuis
Auteur Chris Adrian
Secundaire auteur Leen Van den Broucke ; An de Greef ; Marijke Versluys
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ailantus, 2011
Overige gegevens 590 p - 24 cm
Annotatie Vert. van: The children's hospital. - Cop. 2006
ISBN 9789089530486
PPN 32786799X
Thematrefwoord Toekomstverhalen
Taal Nederlands