IJsland
Boek

IJsland (cop. 2011)/ David Leffman en James Proctor, [vert. uit het Engels: Han Honders ... et al. ; red. Nederlandse ed.: Tosca Weijers]

Recensie

Binnen de reiswereld is de Rough Guide een begrip. Een sobere, maar zeer informatieve en praktische gids voor de zelfstandige reiziger. Tot nu toe vooral bekend vanwege de Engelstalige uitgaven, maar de afgelopen jaren zijn er ook Nederlandstalige edities verschenen. De opzet is hetzelfde: de gids begint met een kleurenkatern met een korte introductie over IJsland en een opsomming van 23 hoogtepunten voor bezoekers. Hierna volgt tot pag. 47 praktische informatie over o.a. vervoer, festivals, sport, media en handige tips. Vervolgens volgt het gidsgedeelte met acht hoofdstukken over de verschillende regio's, die beschrijven wat er te doen en te zien is, waarbij ook aandacht is voor praktische zaken als reismogelijkheden en accommodatie (van eenvoudig tot luxueus). Een ruime hoeveelheid kaartjes en plattegronden wijst de weg in de besproken gebieden en steden. Vanaf pag. 319 een hoofdstuk met een korte geschiedenis, een lijst met boekentips en saga's. Tot slot vanaf pag. 343 een hoofdstuk over de taal. Met register en zwart-witfoto's en wat kleine kleurenfoto's in katernen. Geschiedenis- en cultuurliefhebbers zullen er een gids bij moeten hebben voor meer achtergronden, evenals reizigers die veel plaatjes willen zien. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789047518983

Titel IJsland
Auteur David Leffman
Secundaire auteur Han Honders ; Tosca Weijers ; James Proctor
Type materiaal Boek
Uitgave Houten [etc.] : Rough Guides, cop. 2011
Overige gegevens 365 p - ill - 20 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: The rough guide to Iceland. - 4th ed. - London [etc.] : Rough Guides, 2010. - (The rough guide)
ISBN 9789047518983
PPN 329962612
Rubriekscode IJsland 993
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen IJsland; Reisgidsen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord IJsland

Relaties/Serie

The rough guide

The rough guide Nederlandstalige editie (1997-...)

vol. IJsland
Uitgeleend