Een kroon voor Vicky
Boek

Een kroon voor Vicky (2011)/ Prunella Bat, [ill. by Donata Pizzato ... et al. ; graph. by Clara Battello ; transl. uit het Italiaans by: Eva Goethijn]

Vicky is van adel. Daarom moet ze naar de Prinsessen School. Gelukkig krijgt ze al snel vriendinnen. Samen proberen ze een vervelend meidengroepje te slim af te zijn. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Als Vicky (ca. 12) naar een chique kostschool gaat, moet ze even wennen. Maar al snel leert ze nieuwe vriendinnen kennen. Samen met haar vriendinnen probeert ze een vervelend meidengroepje te slim af te zijn. Achterin het boek staan brieven van De Fantastische Vier aan de lezer, waarin ze over zichzelf vertellen. De bladzijden zijn omkaderd met hartjes en kleuren en maken het boek tot een feestelijk geheel. De kleurrijke, Disney-achtige illustraties dragen hieraan bij. Sommige illustraties zijn paginavullend en andere staan verspreid tussen de tekst. Al die kleuren en tekeningen zouden voor jonge lezers te druk kunnen zijn. Het verhaal leest bovendien niet makkelijk. Overgangen in de tekst zijn soms moeilijk te begrijpen en teksten dwalen af naar onderwerpen die weinig met de verhaallijn te maken hebben. In het verhaal gebeuren veel dingen in korte tijd; het tempo is hoog. De karakters zijn statisch. Bijzonder aan het voorplat zijn de roze glitters en de vrolijke illustratie. Het boek zal vooral meisjes aanspreken. Ongepast taalgebruik op p. 103: 'en die gespannen uitdrukking op haar paardengezicht'. Van de schrijfster van de serie 'Milla en Sugar'. Voor iets oudere lezers dan de 7 jaar die op het boekje vermeld staat. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059327283

Titel Een kroon voor Vicky
Auteur Prunella Bat
Secundaire auteur Donata Pizzato ; Clara Battello ; Eva Goethijn
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Sint-Niklaas : Abimo, 2011 - Alkmaar : Kluitman [distr.]
Overige gegevens 131 p - ill - 20 cm
Annotatie Vert. van: Una corona per Vicky. - Milano : Edizioni Piemme, cop. 2008
ISBN 9789059327283
PPN 332507971
Genre sprookjes - schoolverhaal
Thematrefwoord Kostschoolleven ; Sprookjesprinsessen ; Vriendschap
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Prinsessen School
Boek

Prinsessen School (2011-...)

vol. 1
Uitgeleend
Prunella Bat