Mimi Muis kan toveren
Boek

Mimi Muis kan toveren (cop. 2011)/ Julia Hubery [tekst], Alison Edgson [ill. ; vert. uit het Engels: Ellen Hosmar ; red.: Vitataal]

Muisje Mimi is jarig. Ze krijgt een glinsterende elfenjurk met toverstaf en vleugeltjes. Zal ze nu ook echt kunnen toveren? Vierkant prentenboek met zachtgekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Mimi, een jarig muisje, viert een echt elfenfeest. Ze krijgt een glinsterende elfenjurk, met toverstaf en vleugeltjes, een sprookjesachtig versierde kamer en een suikerzoete feestmaaltijd. Het is alleen jammer dat Mimi niet echt kan toveren. Totdat de mast van het piratenschip van haar broertje breekt, dan zorgt Mimi ervoor dat haar broertje een prachtige nieuwe mast krijgt. Dit grote vierkante prentenboek heeft een dromerige en sprookjesachtige uitstraling door de zachtgekleurde illustraties, die zijn opgesierd met diverse laagjes glitter. De schilderingen beslaan soms enkele en soms dubbele pagina's; als het muizenelfje probeert te toveren zijn haar pogingen in meerdere kleine tekeningen afgebeeld op een witte ondergrond. Het lieve verhaaltje vol verkleinwoorden is in een duidelijke zwarte schreefletter gedrukt en staat in of naast de illustraties. Een suikerzoet prentenboek in zachte tinten uitgevoerd, geschikt voor kleine meisjes die van zoete verhaaltjes houden. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048303441

Titel Mimi Muis kan toveren
Auteur Julia Hubery ; Alison Edgson
Secundaire auteur Ellen Hosmar ; Alison Edgson
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, cop. 2011
Overige gegevens [26] p - ill - 27×27 cm
Annotatie Vert. van: A little fairy magic. - London : Little Tiger Press, 2011
ISBN 9789048303441
PPN 329724541
Thematrefwoord Toveren ; Verjaardagen
Taal Nederlands