Winnie de Poeh: Wat een mooie dag voor het Poeh-Tak-Spel
Boek

Winnie de Poeh: Wat een mooie dag voor het Poeh-Tak-Spel (cop. 2010)/ [ill. Andrew Grey, vert. uit het Engels Van Goor]

Winnie de Poeh en Knorretje gaan op weg naar de rivier om een spel met takken te spelen. Onderweg sluiten zich nog meer vriendjes aan. Vierkant hardkartonnen prentenboek met paginagrote kleurenillustraties en uitgestantste gaten. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Een stevig kartonnen doorkijkboek van Winnie de Poeh. Doordat de uitgestanste ruimte steeds op andere plaatsten is gemaakt, ontstaat reliëf en diepte: een doorkijkje naar de plaats waar de dieren naar op weg zijn. Het verhaal is eenvoudig en serieel. Poeh en Knorretje wandelen, doen een 'Poeh-Tak-Spel' (waarvan de spelregels niet helemaal duidelijk zijn) en ontmoeten andere dieren, die zich bij hen aansluiten. Naast dialogen komen er veel samengestelde zinnen voor, wat meer vraagt van het taalbegrip en geheugen van de luisteraar. Illustraties verduidelijken de inhoud. Door middel van vragen wordt de lezer direct bij het verhaal betrokken. Het verhaal eindigt bij de rivier, waar de hele dag hetzelfde spel gespeeld wordt. De illustraties zijn geheel in overeenstemming met de bekende, oorspronkelijke stijl van Winnie de Poeh, sfeervol, schilderachtig, veel groen, veel natuurkleuren en de bekende figuren. Het gekozen lettertype doet gestempeld/schilderachtig aan en past bij deze stijl. Een stevig boek over een geliefde beer, berekend op herhaaldelijk gebruik. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047516521

Titel Winnie de Poeh: Wat een mooie dag voor het Poeh-Tak-Spel
Uniforme titel Wat een mooie dag voor het Poeh-Tak-Spel
Instelling /Uitgeverij Van Goor, Houten
Secundaire auteur A.A. Milne ; Andrew Grey
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Van Goor, cop. 2010
Overige gegevens [12] p - ill - 18×18 cm
Annotatie Gebaseerd op Winnie-the-Pooh van A.A. Milne en E.H. Shepard - Vert. van: Winnie-the-Pooh : a perfect day for Poohsticks
ISBN 9789047516521
PPN 329961942
Thematrefwoord Spelen ; Stapelverhalen
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Buiten spelen (werkwoord)