Het dierenrijk
Boek

Het dierenrijk (cop. 2010)/ geïll. door Lisa Swerling en Ralph Lazar, [tekst en red. Caroline Bingham ; vert. uit het Engels: Kelly van Herten ; red.: Fontline]

Reis met de 'kleine wetenschappers' door de dierenwereld. Zo ontdek je waarom katten goede jagers zijn en veel zoogdieren zich kunnen camoufleren. Met veel kleurentekeningen- en foto's. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Speels vormgegeven uitgave over het dierenrijk, zowel over gewervelde als ongewervelde dieren. 'Kleine wetenschappers', kleine, onderzoekende stripwezentjes nemen je mee door een etalage van kleurrijke facetten van het rijk der dieren. Ze communiceren voortdurend met elkaar over de aangereikte informatie. Uitgelegd wordt wat dieren zijn, wat bedoeld wordt met zoogdieren, dat er ook zoogdieren in zee leven en dat dieren ook een familieleven hebben. Er wordt ingegaan op o.a. eieren leggen, vogels, reptielen, vissen, aapachtigen. Ook begrippen als metamorfose en transformatie krijgen aandacht. Dat gebeurt telkens in korte, rijk gedetailleerde hoofdstukken van twee naast elkaar gelegen pagina's. Vooral de hoofdfeiten worden vermeld. De kern van het verhaal wordt 'verteld' door talloze kleurenillustraties, tekeningen, beeldende mini-reportages en door de 'kleine wetenschappers' die het lukt om telkens maar weer uiterst slimme vragen te stellen en de antwoorden daarop te geven. Om de tekst te lezen is een vrij hoog technisch leesniveau nodig. Aantrekkelijk vormgegeven uitgave, met register en woordenlijst, voor kinderen vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044329841

Titel Het dierenrijk
Auteur Lisa Swerling
Secundaire auteur Caroline Bingham ; Kelly van Herten ; Ralph Lazar
Type materiaal Boek
Uitgave Vianen [etc.] : The House of Books, cop. 2010
Overige gegevens 64 p - ill - 29 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Animals. - London : Dorling Kindersley, 2010. - (The little brainwaves investigates...)
ISBN 9789044329841
PPN 330174975
Rubriekscode 592.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dieren

Relaties/Serie

De kleine wetenschappers onderzoeken...
Boek

De kleine wetenschappers onderzoeken... (2010-...)

vol.
Uitgeleend