Het menselijk lichaam
Boek

Het menselijk lichaam (cop. 2011)/ geïll. door Lisa Swerling en Ralph Lazar, [tekst en red. Caroline Bingham ; vert. uit het Engels: Kelly van Herten ; red.: Fontline]

Reis met de 'kleine wetenschappers' door het menselijk lichaam. Zo ontdek je hoe het hart en de darmen werken en waarom je niest. Met veel kleurentekeningen- en foto's. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Meer weten over het menselijk lichaam? Hoe het er uitziet en hoe het werkt? Ga dan op reis met de kleine wetenschappers die op onderzoek gaan. Hein het brein, Slimme Rik, Dokter David en Sterke Stan zijn een paar van die getekende, kleine wetenschappers die je de weg wijzen door deze aantrekkelijke uitgave. De ene keer door een vraag te stellen, de andere keer door het antwoord te geven, dan weer door je te laten zoeken naar de verstopplaats van een de wetenschappers. Door het zoeken ga je kijken, kijken en nog beter kijken; hierdoor zie je de kleinste details van het menselijk lichaam ook. Tijdens de reis leer je allerlei feiten en weetjes over o.a. het skelet, spieren, het zenuwstelsel, de bloedsomloop, ruiken en proeven, een baby maken en een aanval van ziektekiemen. Afgesloten wordt met (historische) feiten en weetjes, een woordenlijst en register. Speelse kleurrijke lay-out met een bonte collage van schematische kleurentekeningen, kleurenfoto's, stripfiguurtjes en omkaderde korte teksten. Om de tekst zelf te kunnen lezen en verwerken is een hoog technisch leesniveau vereist. De kleine wetenschappers zullen jonge 'collega-wetenschappers' echter aanspreken en uitdagen om mee te gaan op hun reis door het menselijk lichaam. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044329834

Titel Het menselijk lichaam
Auteur Lisa Swerling
Secundaire auteur Caroline Bingham ; Kelly van Herten ; Ralph Lazar
Type materiaal Boek
Uitgave Vianen [etc.] : The House of Books, cop. 2011
Overige gegevens 64 p - ill - 29 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Human body. - London : Dorling Kindersley, 2010. - (The little brainwaves investigate...)
ISBN 9789044329834
PPN 330174967
Rubriekscode 600.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Menskunde
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Menskunde

Relaties/Serie

De kleine wetenschappers onderzoeken...
Boek

De kleine wetenschappers onderzoeken... (2010-...)

vol.
Uitgeleend