De mammoetjagers
Boek

De mammoetjagers (2011)/ Jean M. Auel, [vert. uit het Engels G. Snoey]

Na drie jaar alleen te hebben rondgezworven, ontmoet een jong meisje uit de IJstijd een man met wie zij verder trekt naar zijn stam van mammoetjagers.

Aanwezigheid

Recensie

Een jonge vrouw die in een van de IJstijden alleen in een vallei geleefd heeft, komt na drie jaar in contact met een man met wie ze op weg gaat naar zijn stam. Tijdens hun tocht belanden ze bij de Mammoetjagers die hen, vanwege de buitengewone gaven van de vrouw, in hun midden opnemen. Zij leren hun zeden en gebruiken kennen en een lid van de groep wil met het meisje huwen. Tenslotte ervaart zij dat de band met haar eerste geliefde sterker is en ze verlaat de stam om met hem verder te trekken. Een boeiende, goed gedocumenteerde roman, een zelfstandig vervolg op 'De stam van de holenbeer' en 'De vallei van de paarden'*, waarin een uitstekend beeld van alle facetten van het leven van de prehistorische mens gegeven wordt. Dit is het derde deel van een reeks van zes, bekroond met de NS Publieksprijs, waarvan het laatste deel 'Het lied van de grotten'* net is verschenen. Voorin een kaart van prehistorisch Europa. Vrij kleine druk, volle bladspiegel.

Specificaties

Nederlands | 9789022999738

Titel De mammoetjagers
Auteur Jean M. Auel
Secundaire auteur G. Snoey
Type materiaal Boek
Editie 34e dr;
Uitgave Utrecht : Bruna, 2011
Overige gegevens 743 p - krt - 22 cm
Annotatie 1e dr. Nederlandse uitg.: Utrecht [etc.] : Het Spectrum, 1986. - (De aardkinderen ; dl. 3) - Vert. van: The Mammoth hunters. - New York : Crown, 1985. - (Earth's children ; 3)
ISBN 9789022999738
PPN 330200062
Genre historische roman
Thematrefwoord Prehistorie
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De aardkinderen
Boek

De aardkinderen (1981-...)

vol. dl. 3
Uitgeleend
Jean M. Auel