Professor Stewart's verzameling van wiskundige raadsels
Boek

Professor Stewart's verzameling van wiskundige raadsels (cop. 2011)/ Ian Stewart, [vert. uit het Engels: Rob de Ridder ; red.: Martin Appelman]

Verzameling wiskundige curiositeiten in de vorm van spelletjes, puzzels, grappen, wetenswaardigheden, anekdotes en andere aardigheden.

Aanwezigheid

Recensie

Ian Stewart is in het Engelse taalgebied een grootheid in het genre van de populairwetenschappelijke wiskunde. Deze vertaalde wiskundige raadsels zijn heel inspirerend. De meeste zijn minder dan een bladzijde lang. De onderwerpen zijn heel divers, van logica tot meetkunde, van sommen tot spelletjes, van dingen om uit te rekenen tot dingen om te maken. Tussendoor zijn er wat langere stukken over grote wiskundige theorieën en stellingen, zoals de vierkleurenstelling en de laatste stelling van Fermat. Ook deze abstracte theoreën worden zeer levendig beschreven. Zeker bij de meetkundige onderwerpen zijn er eenvoudige zwart-witafbeeldingen, die verhelderend werken. Achterin staan de oplossingen, die ook nog aardige achtergrondinformatie bieden. Al met al is dit een aardig voorbeeld van recreatieve wiskunde, dat jong en oud kan inspireren.

Specificaties

Nederlands | 9789021549651

Titel Professor Stewart's verzameling van wiskundige raadsels
Auteur Ian Stewart
Secundaire auteur Martin Appelman ; Rob de Ridder
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht [etc.] : Kosmos, cop. 2011
Overige gegevens 307 p - ill - 23 cm
Annotatie Vert. van: Professor Stewart's cabinet of mathematical curiosities. - London : Profile, 2008
ISBN 9789021549651
PPN 33015687X
Rubriekscode 510.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wiskunde; Wetenswaardigheden
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Wiskunde