Het labyrint van de schaduw
Boek

Het labyrint van de schaduw (cop. 2011)/ Ulysses Moore, [eindred. oorspr. ed.: Pierdomenico Baccalario ; ill.: Iacopo Bruno ; graph.: Iacopo Bruno ; vert. uit het Italiaans: Language Link ... et al.]

Anita, Jason en Rick dalen af naar het binnenste van de Aarde: het Labyrint. Daarin ligt de sleutel van het mysterie van de deurbouwers verborgen. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Anita, Jason en Rick dalen af naar het binnenste van de Aarde: het Labyrint. Daarin ligt de sleutel van het mysterie van de deurbouwers verborgen. Ondertussen proberen Tommi en Julia de bedreiging van de 'Incendiari' af te wenden, die inmiddels aangekomen zijn bij de deuren van Kilmore Cove. Negende deel uit de serie rondom de geheimzinnige dagboeken van Ulysses Moore*. Dit boek is niet afzonderlijk van het voorgaande deel te lezen. Ruim dertig hoofdstukken met cliffhangers voeren een scala aan locaties en personen op. Dit maakt het boek zeer oppervlakkig en moeilijk te volgen. De ene gebeurtenis volgt de andere op, het verhaal blijft zeer aan de oppervlakte. Karakterontwikkeling is er niet, gebeurtenissen worden niet uitgediept. Er is ergens sprake van twee 'Incendiari' die plots spijtoptanten blijken te zijn. Waarom, wordt niet uitgelegd. Het taalgebruik is hier en daar Vlaams: 'lepeltjes in tassen', 'van naaldje tot draadje'. Het boek ziet er zeer verzorgd uit, stevig gebonden, quasi-oud omslag, mooi versierde bladspiegel en paginagrote illustraties van personen uit het verhaal. Voor fans vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789078345435

Titel Het labyrint van de schaduw
Auteur Ulysses Moore
Secundaire auteur Pierdomenico Baccalario ; Iacopo Bruno
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Baeckens Books, cop. 2011
Overige gegevens 314 p - ill - 21 cm
Annotatie Vert. van: Il labirinto d'ombra. - Milano : Edizioni Piemme, cop. 2009. - (Ulysses Moore)
ISBN 9789078345435
PPN 332348865
Genre avonturenroman
Taal Nederlands